OČAJNI ČOBANIN IZ BAJMOKA: Ukrali mi 124 ovce, pronašli lopove, a policija ne reaguje!
Foto: Beta

Niko ništa ne preduzima

OČAJNI ČOBANIN IZ BAJMOKA: Ukrali mi 124 ovce, pronašli lopove, a policija ne reaguje!

Crna Hronika -
U somborskoj policiji mi je potvrđeno da već postoje krivične prijave protiv određenih osoba iz Rančeva, ali da oni ne mogu sami da krenu u pretres, jer u Rančevu ima oružja, te da oni za takvu akciju nemaju dovoljno policajaca – ogorčen je čobanin iz Bajmoka Željko Delić

SUBOTICA - Željku Deliću iz Bajmoka, lopovi su za vikend, u toku noći, sa njegovog imanja, ukrali 61 ovcu i 63 jaganjca. On je pratio sveže tragove koje su napravili kradljivci i koji su vodili do malog sela Rančevo u somborskoj opštini, udaljenom 25 kilometara, nakon čega je obavestio policiju gde mu se nalazi ukradena stoka. Međutim, iako je od krađe prošlo pet dana, nadležni organi još uvek nisu reagovali.

- Moja supruga, ja i naše troje dece, od kojih je dvoje maloletno, živimo od tih ovaca, a sada se neko poigrava sa našom sudbinom. Prvo sam kontaktirao subotičku, a posle i somborsku policiju, međutim skoro ništa konkretno nije urađeno.

U Somboru mi je potvrđeno da već postoje krivične prijave protiv određenih osoba iz Rančeva, zbog sumnje da se bave krađom i preprodajom stoke i poljoprivredne mehanizacije, ali da oni ne mogu ništa da urade. To selo ima 30 kuća i u somborskoj policiji su mi rekli da oni sami ne mogu da krenu u pretres, jer u Rančevu ima oružja, te da oni za takvu akciju nemaju dovoljno policajaca – ogorčen je Bajmočanin Željko Delić.

On je dve noći sam čuvao stražu ispred ulaza u Rančevo, kako ukradena stoka ne bi bila transportovana van sela, a potom se pojavila i patrola somborske policije iz koje su mu obećali da će oni svakodnevno motriti na selo.

- Ni to mi nije nikakva uteha, jer se plašim da su lopovi već zaklali moje ovce i jaganjce i da ih prodaju na taj način. Poslednjih dana mi se javljaju ljudi iz Bezdana, Čonoplje, Alekse Šantića, pa čak i udaljenog Čelareva, koji tvrde da je i njihova stoka, ukradena prethodnih godina završavala u Rančevu, odakle joj se gubio svaki trag. Svojim očima sam video krivične prijave i zapisnike protiv meštana ovog sela, ali nikada ništa konkretno nije urađeno. Čak i da ih sada uhapse, meni to ništa ne znači, ako ne vratim moje ovce i jaganjce. Dok dobijem eventualnu odštetu na sudu, moja porodica i ja možemo umreti od gladi – dodaje ovaj Bajmočanin.

Sreća u nesreći za porodicu Delić je što kradljivci nisu, zbog pasa, uspeli da dođu do svih ovaca na njihovoj maloj farmi. U oborima je ostalo 17 ovaca i 35 jaganjaca.

- Pre šest godina smo supruga i ja ostali bez posla, pa smo kupili prve tri ovce i onda smo svaki zarađeni dinar ulagali u ovo. To nam je sve u životu. Obično spavam kod ovaca, ali te noći nisam, ne znam ni sam zašto. Mada, možda je to i bolje, jer su čobana iz Čonoplje vezali, pretukli i odveli mu ovce – zaključuje Željko Delić.

( Subotica.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track