OČEKUJU DIJALOG: Socijalno-policijski front pruža punu podršku ministru Nebojši Stefanović
Foto: Marina Lopičić

Čekaju poziv na razgovor

OČEKUJU DIJALOG: Socijalno-policijski front pruža punu podršku ministru Nebojši Stefanović

Društvo -
Sindikalna organizacija Socijalno-policijski front smatraju da je dijalogom sa ministrom Stefanovićem moguće rešiti pitanje isplate po 10.000 dinara svim zaposlenima, zatim najavljeno smanjenje plata za 10 odsto, kao i započeti rad na izradi novog Pojedinačnog kolektivnog ugovora

BEOGRAD- Sindikalna organizacija "Socijalno-policijski front" (SPF) saopštila je danas da očekuje socijalni dijalog sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem radi rešavanja pitanja koja, kako tvrde, zbunjuju i zabrinjavaju zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Oni smatraju da je dijalogom sa ministrom Stefanovićem moguće rešiti pitanje isplate po 10.000 dinara svim zaposlenima, zatim najavljeno smanjenje plata za 10 odsto, kao i započeti rad na izradi novog Pojedinačnog kolektivnog ugovora.

SPF predlaže rešavanje isplate novčanog potraživanja za, kako se navodi, dolazak i odlazak sa rada, koje im se, kako tvrde, duguje za osam meseci, kao i dobijanje uniformi i opreme.

U nadi da će ih ministar pozvati na razgovor koji bi, kako smatraju, trebalo da bude održan 24. juna, četiri sindikata poručuju da će ministru Stefanoviću pružiti maksimalnu podršku u korenitim promenama koje su u interesu država i MUP-a.

Stoga im je, kako navode, neprihvatljiva izjava ministra da "neko od njih želi da izazove haotično stanje" u tom resoru.

"Naši članovi znaju da mi nismo ni interesna ni kriminalna organizacija već sindikalna koja se bori isključivo za prava radnika MUP-a...", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsedavajući SPF-a Veselin Nikolić.

Ministar Stefanović izjavio je juče da ranije saopštenje SPF u kojem oni izražavaju strahovanje da će dalje ignorisanje navedenih problema izazvati nezadovoljstvo zaposlenih u tom ministarstvu "koje neće biti moguće kontrolisati", vidi kao ozbiljnu pretnju državi i pokušaj da se izazove haotično stanje u društvu.

Stefanović je rekao Tanjugu da je kao ministar spreman da razgovara sa predstavnicima svih sindikata, ali i poručio:

"U trenutku kada ulazimo u korenite i ozbiljne promene unutar policije i MUP - to saopštenje mogu da tumačim samo kao neki pokušaj da se izazove haotično stanje u društvu", rekao je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track