Ocu produžili pasoš ali ne i sinu pa mesecima ne mogu iz Austrije!
Foto: ZDF Schreenshot

DISKRIMINACIJA ILI BIROKRATIJA

Ocu produžili pasoš ali ne i sinu pa mesecima ne mogu iz Austrije!

Austrija -
David S. i Raz (12) do sada nisu imali problema sa ispravama, ali ambasada Nemačke sumnja u ispravnost krštenice sina a mediji spekulišu da je u pitanju diskriminacija

BEČ - David S. već mesecima ne može da napusti Austriju jer je njegovom sinu Raz (12) istekao nemački pasoš koji su pokušali da produže u ambasadi Nemačke u Beču ali se situacija zakomplikovala. Naime, pre nekoliko godina David S. se iz poslovnih razloga preselio u Beč. Sa sobom je poveo svog maloletnog sina, koji već deset godina ima nemački pasoš.

Budući da je Davidov dokument po dolasku u Austriju istekao, on je u Nemačkoj ambasadi u Beču podneo zahtev za produženje svog i detetovog pasoša. Službenici su započeli proces utvrđivanja nacionalne pripadnosti dečaka, pa je otac ponovo morao da preda sva dokumenta koja je predavao deset godina ranije.

Službenici ambasade su mu rekli sumnjaju u ispravnost dečakove krštenice, pa je njegov pasoš zadržan u ambasadi, dok je Davidov bez problema produžen.

Dečakova majka, koja živi u Gani, želela je da svom detetu pruži bolji život, pa ga je poslala ga da živi sa svojim zakonskim ocem Davidom S, koji je dečaka usvojio. David i Raz živeli su u raznim evropskim zemljama i nikada nisu imali problema sa dokumentima.

Mediji već špekulišu da je u pitanju diskriminacija, budući da je Raz tamnoput, a David homoseksualac,a uz sve to obojica su jevreji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track