Od HIV preminulo 7 osoba u srednjem Banatu!
Foto: Think

Inficirano 16 osoba

Od HIV preminulo 7 osoba u srednjem Banatu!

Srbija -
U sklopu obeležavanja Svetskog dan borbe protiv HIV/AIDS-a, 30. novembra biće provedena akcija besplatnog, dobrovoljnog, poverljivog savetovanja i testiranja u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u periodu od osam do 20 časova

ZRENJANIN - Na području Srednjobanatskog okruga do sada je HIV infekcija potvrđena kod 16 osoba, od kojih je 7 preminulo, saopšteno je danas iz zrenjaninskog Zavoda za javno zdravlje.

U sklopu obeležavanja Svetskog dan borbe protiv HIV/AIDS-a, 30. novembra biće provedena akcija besplatnog, dobrovoljnog, poverljivog savetovanja i testiranja u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u periodu od osam do 20 časova.

"U svim slučajevima kada postoji rizik zaražavanja, testiranje je besplatno. Takođe, svojim klijentima istovremeno omogućavamo i testiranje na Hepatitis B i C. Testiranje može biti i anonimno, odnosno pod šifrom", navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda ukazuju da je najznačajniji način borbe protiv HIV/AIDS-a prevencija, a da do zaražavanja poslednjih godina najčešće dolazi nezaštićenim seksualnim kontaktom, tako da je upotreba kondoma pri svakom seksualnom odnosu najznačajniji vid prevencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track