Odbegle bečke učenice ipak se udale za islamske teroriste!
Foto: Interpol

Interpol nastavlja potragu

Odbegle bečke učenice ipak se udale za islamske teroriste!

Austrija -
Samra Kešinović (16) i Sabina Selimović (15) locirane su u blizini turske granice. Njihovi muževi, radikalni islamski borci dozvoljavaju im da se kratko čuju s porodicom svaka tri meseca

BEČ - Učenice Sabina Selimović (15) iSamra Kešinović (16) , Bosanke koje su pre tri meseca pobegle iz Beča, gde su živele, u Siriju da bi se borile na strani islamista, u međuvremenu su se udale i žive u blizine turske granice.

U medijima su se pojavile informacije da su se devojčice koje su 10. aprila pobegle iz svojih domova udale za dvojicu radikalnih islamističkih boraca. Od svojih muževa su dobile dozvolu da se svaka tri meseca jave sa pripejd mobilnog telefona na kratko svojim porodicama, ali ne smeju da dajupreviše informacija.

Krajem aprila Samra se javila svojoj sestri sa mobilnog telefona sa turskim brojem i tada je turska tajna služba uspela je da uhvati signal ali je mobilnih telefona odmah isključen.

Interpol je nastavio potragu za odbeglim Bečlijkama, a porodice i dalje ne žele da veruju da su njihova deca postala radikalni islamisti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track