Odbijen zahtev Uroša Mišića za uslovni otpust

Uroš Mišić

Odbijen zahtev Uroša Mišića za uslovni otpust

Crna Hronika -
Pošto je molba pravosnažno odbijena, on će morati da odsluži punu zatvorsku kaznu od pet i po godina koja mu ističe 5. juna iduće godine

BEOGRAD - Molba navijača Crvene zvezde Uroša Mišića (23) za uslovno puštanje na slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne, pravosnažno je odbijena i on će morati da odsluži celu kaznu od pet i po godina zatvora, koja ističe početkom juna 2013. godine.

"Viši sud u Beogradu je 14. marta doneo rešenje kojim je odbijena Mišićev molba za uslovni otpust", rekla je portparol suda Dušica Ristić.

To rešenje, dodala je Ristić, potvrdio je i Apelacioni sud u Beogradu, pošto je odbio žalbu Mišićevog branioca.

Mišićeva odbrana podnela je sudu molbu za uslovno puštanje na slobodu posle dve trećine izdržane kazne, što bi se dogodilo 5. jula ove godine.

Pošto je molba pravosnažno odbijena, on će morati da odsluži punu zatvorsku kaznu od pet i po godina koja mu ističe 5. juna iduće godine.

Mišiću je posle dve prvostepene presude, kojima je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, jer je na fudbalskoj utakmici u decembru 2007. napao žandarma Nebojšu Trajkovića upaljenom navijačkom bakljom, Apelacioni sud prepolovio kaznu i pravosnažno ga osudio na pet i po godina zatvora zbog krivičnog dela nanošenje teških telesnih povreda.

Tu odluku je potvrdio i Vrhovni kasacioni sud, odbivši zahtev Tužilaštva za zaštitu zakonitosti.Mišić kaznu izdržava u zatvoru u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track