Odbijena Dulićeva tužba protiv Topličkog centra

Pravosuđe

Odbijena Dulićeva tužba protiv Topličkog centra

Crna Hronika -
Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu Olivera Dulića da mu se isplati naknada od 900.000 dinara za duševne blovoe protiv Topličkog centra

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je tužbu bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića kojom je tražio naknadu nematerijalne štete od Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava zbog povrede časti i ugleda.

Portparol suda Gorana Vuković rekla je da je sud na jučerašnjem ročištu doneo presudu kojom se odbija tužbeni zahtev Dulića kao neosnovan.

Dulić, međutim, ima pravo da uloži žalbu na odbijajuću presudu Apelacionom sudu u Beogradu, napomenula je Vukovićeva.

Bivši ministar je tužio Toplički centar i njihovog pravnog zastupnika Dragana Dobrašinovića zbog teksta, objavljenog 11. marta 2011. godine na Internet stranici Koalicije za nadzor javnih finansija, koji se odnosio na milionske sume navodno potrošene na promociju Dulićevog ministarstva.

Na ime naknade nematerijalne štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda Dulić je tražio da mu Centar isplati 900.000 dinara.

U Dulićevoj tužbi se navodi da Toplički centar za demokratiju i ljudska prava iznosi "neistine i neproverene informacije o tome da je Dulić kao ministar dao nalog za nenamensko trošenje 225.000 evra kroz nabavku usluga u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva".

Protiv Dulića je toku dopuna istrage zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u postupku davanja dozvola za postavljanje optičkih kablova preduzeću "Nuba invest".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track