Odbojkašice Srbije savladale Italiju

pobeda

Odbojkašice Srbije savladale Italiju

Ostali sportovi -
Na tabeli 16 ekipa koje se takmiče u Gran Priju Srbija posle prvog turnira trenutno zauzima šetu poziciju sa 5 poena

BEOGRAD - Odbojkašice Srbije savladale su u Lođu u trećem kolu turnira Gran Pri takmičenja reprezentaciju Italije sa 3:0 (25:18 25:14 25:23). Srpkinje su tako posle poraza od domaćina Poljske i Brazila sa 2:3 došle do ubedljive pobede protiv Italijanki u poslednjem kolu turnira u Lođu.

Na tabeli 16 ekipa koje se takmiče u Gran Priju Srbija posle prvog turnira trenutno zauzima šetu poziciju sa 5 poena. Meč u Lođu je trajao samo jedan sat i sedam minuta, a u ubedljivoj pobedi srpskih odbojkašica najefikasnija u selekciji Srbije bila je Brankica Mihajlović sa 15 poena, Milena Rašić osvojila je 13, a Jovana Brakočević 12.

Kod Italijanki najbolja je bila Serena Ortolani sa 15 osvojenih poena. Gran Pri takmičenje biće organizovano tokom serije turnira u kojima će se sve ekipe međusobno odigrati po jedan meč. Najboljih pet ekipa posle tih susreta uz domaćina Kinu učestvovaće na završnom turniru u Ningbou od 27. juna do 1. jula.

Srbija će biti domaćin na sledeća tri meča u okviru Grupe H sa Kubom, Turskom i Argentinom na turniru koji će biti od 15. do 17. juna u beogradskoj hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track