Odbornica sa Dinkićeve liste prešla u SNS

Loznica

Odbornica sa Dinkićeve liste prešla u SNS

Srbija -
"Već neko vreme nisam član nijedne stranke. URS je pokret, a kada je transformisan u stranku, ja sam ostala po strani, kaže Miroslava Pejica

LOZNICA - Odbornica na listi Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Skupštini grada Loznice Miroslava Pejica, postala je novi član Srpske napredne stranke (SNS). Pejica je u izjavi za novi broj nedeljnika Lozničke novosti potvrdila prelazak u drugu stranku, ali je negirala da je u nju prešla iz URS.

"Već neko vreme nisam član nijedne stranke. URS je pokret, a kada je transformisan u stranku, ja sam ostala po strani. Sada nastavljam svoj politički put. SNS sam izabrala jer vodi najodgovorniju politiku prema državnim pitanjima, ali i građanima, što pokazuje i rejting u svim istraživanjima", rekla je Pejica, jedan od osnivača stranke G17 plus u Loznici.

Pejica, po struci diplomirani elektroinženjer, bila je narodna poslanica, kao i potpredsednica Skupštine grada u dva mandata. Reagujući na odlazak dosadašnje odbornice, Gradski odbor (GO) URS-a u Loznici saopštio je da je Pejica "ovim činom potvrdila da je njeno bavljenje politikom vođeno isključivo ličnim interesima i da tu nije bilo, niti ima, privrženosti nekoj političkoj ideologiji".

Skupštinska većina u Loznici konstituisana je 30. maja 2012. godine, sa 43 od 59 odbornika, a čine je URS sa 21 odbornikom, sa 12 i Socijalistička partija Srbije šest, Grupa građana (GG) "Pokret za Loznicu" tri i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) sa jednim odbornikom. Ta većina vlada i sada, samo je jedan odbornik sa liste URS-a postao samostalni odbornik, pa ta stranka trenutno ima 19 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track