ODBORNICI APLAUDIRALI: Koncert Ane Bekute bio po zakonu
Foto: Damir Dervišagić

Gornji Milanovac

ODBORNICI APLAUDIRALI: Koncert Ane Bekute bio po zakonu

Srbija -
Za koncert iz opštinskog budžeta izdvojeno je 1.051.000 dinara, ali nije održan tender na koji bi mogli da se jave i drugi pevači, zbog čega je podneta krivična prijava

GORNJI MILANOVAC - Gromoglasnim aplauzom odbornici Skupštine opštine pozdravlili su odluku o odbacivanju krivične prijave zbog potrošenih milion dinara iz budžeta za koncert Ane Bekute, saopštio je Kabinet predsednika opštine.

Saopštenje je usledilo posle jučerašnje sednice lokalnog parlamenta kada je predsednik opštine Milisav Mirković pročitao odluku tužilaštva da je protiv njega odbačena krivična prijava koju je podneo Opštinski odbor DS zbog nenamenskog trošenja bužetskih sredstava.

Saopštenje je upućeno svim medijima a naslovljeno je sa "Koncert Ane Bekute organizovan u skladu sa zakonom" u kome se ističe da su odbornici gromoglasnim aplauzom pozdravili odluku Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku koju je lično pročitao predsednik.

Koncert Ane Bekute, održan je u aprilu povodom Dana opštine kome je prisustvovao i bivši ministar Milutin Mrkonjić kada mu je predsednik opštine uručio najveće opštinsko priznanje Zlatnu plaketu "Takovski ustanak", izazvao je oštru reakciju javnosti.

Za ovaj koncert iz opštinskog budžeta izdvojeno je 1.051.000 dinara a ugovor je potpisao predsednik Mirković, što je unapred plaćeno i nije održan nikakav tender na koji su mogli da se jave i drugi pevači, zbog čega je podneta krivična prijava, tvrdile su demokrate.

Povodom najnovijeg saopštenja Kabineta predsednika opštine danas se oglasilo u rukovodstvo DS u ovom gradu, koji su najavili da će preduzeti i političke mere kako bi se sprečilo trošenje para poreskih obveznika za "igru i veselje" a ne za rešavanje zaposljavanja mladih.

"Nije jasno čemu se aplaudiralo i umesto da SPS čiji je Mirković član bude rigorozna za bahatost u potrošnji, pogotovu što se najavljuju rigorozne stednja, oni pozdravljaju što se pevačicama daju milioni" , rekao je potpredsednik OO DS Dobrosav Lazarević. On je najavio za ponedeljak specijalnu konferenciju za medije na kojoj će biti saopšteni dalji koraci u zaustavljanju neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja