ODE IZ PORESKE: Ivan Simič podneo ostavku!
Foto: Fonet

Prelomio

ODE IZ PORESKE: Ivan Simič podneo ostavku!

Društvo -
To je dogovoreno posle “dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa Simičem”, navelo je Ministarstvo finansija

BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Ivan Simič podneo je ostavku na to mesto, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

To je dogovoreno posle “dugotrajne i detaljne analize poslovanja Poreske uprave i razgovora ministra finansija Lazara Krstića sa Simičem”, navelo je ministarstvo. Ministarstvo finansija saopštiće do utorka, 31. decembra, predlog za imenovanje na dužnost novog v.d. direktora Poreske uprave.

Ministarstvo finansija zahvalno je Simiču na svim naporima koje je kao direktor uložio u unapređenje rada Poreske uprave, ističe se u saopštenju i dodaje da će Poreska uprava nastaviti rad na modernizaciji rada te institucije i intenzivirati napore na unapređenju primarnih funkcija kontrole i naplate poreza. Simič je na čelu Poreske uprave bio od 1. februara ove godine.

Od 2006. do 2008. godine bio je direktor Poreske uprave Slovenije. U avgustu 2012. godine postavljen je za savetnika ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića, zadužen za reformu poreskog sistema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track