ODMAZDA: Rusija pušta Iran da napravi nuklearnu bombu!

Prekid pregovora

ODMAZDA: Rusija pušta Iran da napravi nuklearnu bombu!

Planeta -
Rusija je u pregovorima sa Iranom do sada imala isti stav kao SAD i EU, ali Rjabkov kaže da bi to ubrzo moglo da se promeni, kako bi odgovorila na akcije SAD i EU

MOSKVA - Ukoliko Sjedinjene Američke Države i Evropska unija nastave da vrše pritisak na Moskvu zbog odluke da prizna Krim, Rusija bi mogla da promeni stav o razvoju nuklearnog programa u Iranu, izjavio je večeras zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

U ovom trenutku Rusija ne želi da koristi pregovore o nuklearnom programu Irana da bi "podigla ulog", ali bi to mogla da uradi i da na taj način odgovori na akcije SAD i EU, rekao je Rjabkov, prenosi AP.

Agencija navodi da je to najozbiljnija pretnja Moskve otkako su SAD i EU obelodanile sankcije protiv Rusije, zbog njene odluke da prizuna referendum na Krimu.

Prema rečima Rjabkova, koji je predstavnik Moskve u pregovorima o iranskom nuklernom programu, za Rusiju je ujedinjenje sa Krimom neuporedio značajnije nego ono što se dešava u pregovorima.

Rusija je u tim pregovorima do sada imala isti stav kao SAD i EU, ali Rjabkov kaže da bi to ubrzo moglo da se promeni.

Ne bismo voleli da to radimo, ali ako nas primoraju, bićemo primorani da odgovorimo merama odmazde. Što se Rusije tiče, istorijski značaj onoga što se poslednjih dana dešava na Krimu ne može da se poredi sa značajem pregovora o iranskom nuklearnom programu, kazao je Rjabkov.

On, međutim, nije kazao na koji način bi Rusija mogla da promeni stav o tom pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track