ODRŽALA OBEĆANJE: Monika novinarima pričala na srpskom
Foto: Zoran šaponjić

Održala obećanje

ODRŽALA OBEĆANJE: Monika novinarima pričala na srpskom

Stars -
Za ovu ulogu u mom novom filmu nema bolje osobe na svetu od Monike Beluči, kaže Emir Kusturica

TREBINJE - Naučila srpski! Kao što je zimus i obećala na Mećavniku, Monika Beluči, spremajući ulogu za novi Kustin film ''Na mlečnom putu'', progovorila je na - srpskom jeziku!- Oprala sam babi kosu, i nahranila je, a ona me pita jesi li ti jela! - izgovorila je u Trebinju Monika na prilično dobrom srspkom, a onda dodala da može da priča još na našem jeziku, ali u filmu igra žženu koja je dete rodjeno u braku Krajišnika i Italijanke, pa i ne zna baš najbolje srpski.

- Srpski jezik je baš težak za učenje, ali je lep jezik - kažže još Monika.

Ona će ovih dana na Zelengori, zatim u Mokroj Gori, a onda jedan dan i na Kamenoj Gori iznad Prijepolja, snimati scene iz drugog dela triptiha, scene bega dvoje ljubavnika koje progone obaveštane služžbe.

http://www.youtube.com/watch?v=ezEYrS7XZjE

- Monika u filmu igra žženu - obaveštajca u ovom poslednjem ratu. Ona sa završtekom sukoba pokušava da se odrekne svog identiteta i kreće u potragu za pasošem. Preko Koste koga je igram ona pokušava da se domogne tog dokumenta, ali sve se to pretvara u veliku ljubav njih dvoje, ljubav koja će se zavšriti njenim žrtvovanjem - prepričava Kusturica delove iz scenarija, dodajući da je deo filma zasnovan na istinitoj priči, a deo je fikcija, preuzeta iz njegove knjige ''Sto jada''.

Tako bi film trebalo da se završi, ali, kod Kuste se nikad ne zna. - Emir je nepredvidiv, godinu dana pričamo o ovom filmu, osnova priče je manje više ista, ali, niko ne zna kako će se film završiti, detalji se menjaju ali, što se mene tiče to je dobar način da se napravi film - kažže Monika.

Iako još ne zna kako će film završiti, Kusta je u jedno siguran:

- Za ovu ulogu Monika je kao stvorena. Ona je jedna od onih žena koje su u prvom smislu te reči, žene, ženstvena, a uloga je opet obrnuta, ona igra obaveštajku, traži promenu identititeta Za ovakvu ulogu nema bolje osobe na svetu. Kad bi bilo kog čoveka na svetu pitali ko je osoba u koju bi mogao da se zaljubi na prvi pogled, onda je to - Monika Beluči - veli Kusturica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track