Održan predizborni skup "Srpske" u Gračanici

Okupilo se više hiljada građana

Održan predizborni skup "Srpske" u Gračanici

Politika -
Mitingu su prisustvovali visoki zvaničnici "Srpske", kandidati za gradonačelnike svih opština, kao i poslanik u Skupštini Srbije Zvonimir Stević

GRAČANICA - Lista "Građanska inicijativa srpska" održala je danas u Gračanici predizborni miting za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra kojem je prisustvovalo više hiljada građana i sa kojeg je poručeno da se izlaskom na birališta glasa za zajednicu srpskih opština i budućnost srpskog naroda.

Mitingu su prisustvovali visoki zvaničnici "Srpske", kandidati za gradonačelnike svih opština, kao i poslanik u Skupštini Srbije Zvonimir Stević.

Građanima su se obratili, pored ostalih, načelnik kosovskog okruga i čelnik "Srpske" Vladeta Kostić, kao i kandidat za gradonačelnika Gračanice ispred inicijative "Srpska" Branimir Stojanović. Kostić je poručio da, nakon izbora "svi dosadašnji srpski predstavnici koji su bili u vladi Hašima Tačija postaju prošlost" i objasnio da oni postaju "prošlost zato što vređaju nas kao Srbe".Stević je rekao da su ovakva okupljanja po KiM ovih dana jasna podrška celokupnom srpskom narodu ali i podvukao da su na listi "Srpska" predstavnici i Srba, i Goranaca, i drugih, "onih koji su hteli sa nama".

Kanditat "Srpske" za gradonačlenika Gračanice Branimir Stojanović je rekao da je neophodna pobeda na izborima i podvukao da se 3. novembnra glasa za "Srpsku" a već 4. se ide ka budućnosti."Formiraćemo zajednicu srpskih opština", poručio je Stojanović.On je kazao i da će u Gračanicu doći da igraju Crvena Zvezda, Partizan i svi srpski klubovi.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i druga srpska znamenja, a skup je počeo himnom "Bože pravde".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track