ODSKOČNA DASKA ZA NBA: Aranitović i Glišić učestvovali na prestižnom turniru u Njujorku
Foto: Kurir

Srbija imala dva predstavnika

ODSKOČNA DASKA ZA NBA: Aranitović i Glišić učestvovali na prestižnom turniru u Njujorku

Košarka -
Tradicionalni košarkaški turnir Jordan Brand Classic, svake godine, okuplja najbolje mlade košarkaše iz svih delova sveta, koji posle kontinentalnih kvalifikacija međusobno odmeravaju snage u Njujorku

BEOGRAD – Uoči prve runde ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige, kada će Barclay arena videti zanimljive duele Bruklina i Toronta, najmodernija hala u Americi ugostila je buduće košarkaške zvezde, a sada učesnike Jordan Brand Classic turnira. Srbija je imala dva predstavnika na ovom prestižnom turniru – Miloša Glišića i Aleksandra Aratinovića, članove Partizana i Crvene zvezde.

U internacionalnoj utakmici, koju je posmatralo više od 5 000 gledalaca, Aranitović je nastupio za pobedničku ekipu i učestvovao u pobedi sa 3 poenta, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, dok je kod poraženih, Glišić, za 17 minuta provedenih na parketu zabeležio 5 poena i 5 skokova. Ekipa „belih“ pobedila je ekipu „crnih“ rezultatom 74:71, u veoma dramatičnoj završnici.

Tradicionalni košarkaški turnir Jordan Brand Classic, svake godine, okuplja najbolje mlade košarkaše iz svih delova sveta, koji posle kontinentalnih kvalifikacija međusobno odmeravaju snage u Njujorku.

U prošlosti, Jordan Brand Classic košarkaški turnir ispostavio se kao pun pogodak i odskočna daska za mnoga velika imena NBA lige. Na njemu su učestvovali Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Kevin Durent i mnogi drugi NBA asovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track