OHRABRUJUĆE: Kinezi otkrili seriju signala u potrazi za nestalim boingom!
Foto: Reuters

Poslednja šansa

OHRABRUJUĆE: Kinezi otkrili seriju signala u potrazi za nestalim boingom!

Planeta -
Radimo u vrlo velikom okeanu i na vrlo velikom području i dosad smo pronašli jako malo tragova. Uveravam vas da ćemo svaki verodostojan trag slediti do kraja, rekao je šef tima za potragu boinga

Kineski brod u južnom delu Indijskog okeana, koji traga za nestalim malezijskim boingom 777, po drugi put detektovao je signal, samo nekoliko sati nakon što ga je detektovao po prvi put.

Prvi signal uhvaćen je u subotu, a maršal Angus Hjuston, koji se nalazi na čelu tima za potragu, izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare kako je reč o "značajnom i ohrabrujućem tragu" u potrazi za olupinom aviona, koji je nestao 8.marta.

Hjuston je, doduše, upozorio da prikupljeni podaci nisu provereni, odnosno još ne može da se potvrdi sa sigurnošću da je reč o signalu koji emituje crna kutija.

"Radimo u vrlo velikom okeanu i na vrlo velikom području i dosad smo pronašli jako malo tragova. Uveravam vas da ćemo svaki verodostojan trag slediti do kraja", rekao je Hjuston.

Na lokaciju gde su signali uočeni poslate su dodatne pomorske snage, koje su opremljene uređajima za otkrivanje signala crne kutije.

Inače, baterija u crnoj kutiji traje mesec dana, nakon čega signal koji odašilje polako počinje da slabi, i onda nakon toga nestaje.

(Kurir/Jutarnju.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track