OKO ZA OKO: Ruski političari traže da se Amerika izbaci sa Mundijala zbog bombardovanja Srbije

Ruski poslanici žele odmazdu na SP

OKO ZA OKO: Ruski političari traže da se Amerika izbaci sa Mundijala zbog bombardovanja Srbije

Brazil 2014 -
Poslanici u Državnoj dumi Aleksandar Sidjakin i Mihail Markelov poslali dopis FIFA u kom zahtevaju izbacivanje SAD s Mundijala 2014.
1 / 2

Rusija uzvraća udarac.Ruski političari i poslanici u Državnoj dumi zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da izbaci Sjedinjene Američke Države s predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, koje će biti održano u Brazilu od 12. juna do 13. jula.Peticija na TviteruRazlog za ovaj zahtev je bombardovanje Srbije, Iraka i Libije koje su SAD sprovodile, a sve kao odgovor na zahtev dvojice američkih senatora da se Rusija izbaci s Mundijala zbog krize na Krimu. Potpisnici ruskog pisma upućenog FIFA su Aleksandar Sidjakin i Mihail Markelov, a prvi se oglasio i na društvenoj mreži Tviter i objasnio zašto se odlučio na ovaj korak.Izbacite ih i iz FIFA- Oko za oko, zub za zub. Ne dozvolite Amerikancima da učestvuju na Svetskom prvenstvu 2014! Izbacite ih i iz FIFA - napisao je ruski političar, inače član partije bliske predsedniku Vladimiru Putinu.Na potezu je Međunarodna fudbalska federacija, ali nije realno očekivati bilo kakvu drastičnu meru, to jest izbacivanje takvih sila kakve su SAD i Rusija. Političkim nesporazumima nije mesto na fudbalskom terenu, pa će svoje sukobe najverovatnije morati da reše van zelenog travnjaka.

Žreb za SPSREŠĆE SE U OSMINI FINALAUkoliko FIFA, kao što je očekivano, ostane gluva na zahteve Rusije i SAD, do susreta ove dve selekcije moglo bi doći u osmini finala, i to 30. juna ili 1. jula. Da li će udariti jedni na druge zavisiće od plasmana u preliminarnim grupama, a da bi do rata na fudbalskom terenu došlo potrebno je da jedna reprezentacije bude prva u svojoj grupi, a da druga završi na drugom mestu.Rusi su u grupi H sa Belgijom, Alžirom i Korejom, dok su SAD u grupi sa Nemačkom, Portugalom i Ganom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track