OKOMILI SE NA MARIĆA: NVO zahteva zabranu emisije Ćirilica!

Pale uvrede na račun pokojnika

OKOMILI SE NA MARIĆA: NVO zahteva zabranu emisije Ćirilica!

Pop kultura -
"Ivan Ivanović nije ni malo obratio pažnju, jer je zasigurno i on odgovoran za smrt Mirka Đorđevića, koji je preminuo posle davanja izjave o "Spisku srbomrzaca", koji je sačinila njegova organizacija", upozorili su iz Inicijative

NOVI SAD - Nevladina organizacija Inicijativa za ljudska prava iz Beograda zatražila je danas od Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da zabrani emisiju "Ćirilica" na televiziji Hepi (Happy), jer je tokom gostovanja predsednik SNP Naši Ivan Ivanović vređao pokojnog sociologa religije Mirka Đorđevića.

Inicijativa za ljudska prava je upozorila da je to "otvoreno delo klevete protiv čoveka koji se istakao svojim humanitarnim radom i borbom za ljudska prava tokom čitavog života".

"Predsednik desničarske organizacije Ivan Ivanović rekao je za pokojnog publicistu i verskog analitičara Mirka Đorđevića da je "išao u komunističku školu gde su ga učili da napada SPC i jaše sveštenike"", navodi se u saopštenju Inicijative.

U saopštenju je ocenjeno da je kvalifikacija da je Mirko Đorđević "jahao sveštenike" bezočna i sramna, i dodaje da je još sramnija činjenica da TV Hepi dozvolila pojavljivanje Ivanovića u svojoj emisiji.

"Ivan Ivanović nije ni malo obratio pažnju, jer je zasigurno i on odgovoran za smrt Mirka Đorđevića, koji je preminuo posle davanja izjave o "Spisku srbomrzaca", koji je sačinila njegova organizacija", upozorili su iz Inicijative. Inicijativa je istakla da se nada da će RRA postupiti po zakonu, i zabraniti ovu emisiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track