Oluja čupala drveće u Subotici i oštetila crkvu
Foto: Subotica

NEVREME

Oluja čupala drveće u Subotici i oštetila crkvu

Srbija -
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine Grada Marija Kern Šoja su rekli da su videli da je krov Senćanske crkvi oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio

SUBOTICA - Jaka oluja u Subotici je večeras iz korena isčupala nekoliko stabala drveća i oštetila Senćansku crkvu.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine Grada Marija Kern Šoja su rekli da su videli da je krov Senćanske crkvi oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio.

Detaljan izveštaj o šteti širom Subotice se očekuje sutra. Grad će pomoći da se spreči prokišnjavanje crkve i da se stabilizuju toranj i krov, rekao je Dulić novinarima.

Kako javlja portal subotica.com, koji je objavio i fotografije, u toku poslepodneva, nešto iza 16 časova iznenada je počeo da duva jak vetar praćen sitnom kišom koja je posle nekog vremena udružena sa grmljavinom pojačala intenzitet pa se tako činilo da se vetar, kiša i munje takmiče ko će biti opasniji i kako stoje stvari vetar je pobedio.

Na više lokacija u gradu je usled veoma jakih naleta vetra i nevremena došlo do prekida dovoda električne energije u nekoliko kvartova u Subotici.

Interventne ekipe Elektrovojvodine nisu mogle odmah da intervenišu na terenu zbog izuzetno loših vremenskih i radnih uslova koji su vladali u tom periodu pa su neki sugrađani morali da se strpe neko vreme da se kvarovi otklone. Po informacijama od dežurnog dispičera ED centra u Subotici ekipe su na terenu i saniraju štete koje su nastale usled ovog snažnog nevremena.

Vetar je bio toliko snažan da je kidao velika stabla sa korenjem, stradali su okolni objekti i vozila koja su bila na putanji ovog meteo megdana. Štete u koje smo imali prilike i sami da se uverimo su bile na više lokacija u gradu, od Radijalca, preko ulice Dimitrija Tucovića, Tokija, Prozivke, i u Aleksandrovu.

Vatrogasna služba i ekipe JKP "Čistoća i zelenilo" su na terenu i pomažu da se skloni granje sa ulica i da se obezbede izvaljena stabla.

Kako se nezvanično saznaje bazen na Prozivki je odoleo ovom snažnom vetru.

Vetar je bio toliko snažan da je kidao velika stabla sa korenjem( Foto: Subotica.com )
Vetar je bio toliko snažan da je kidao velika stabla sa korenjem( Foto: Subotica.com )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track