Oni su na optužnici za ubistvo Slavka Ćuruvije!

Napisana optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa"

Oni su na optužnici za ubistvo Slavka Ćuruvije!

Crna Hronika -
Radomir Marković (68), tadašnji šef resora Državne bezbednosti, direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54), tadašnji načelnik beogradskog centra DB je organizovao zločin, Ratko Romić (51), tadašnji operativac drugog odeljenja Beogradskog centra DB pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), nekadašnji pripadnik posebne službe obezbeđenja u DB, direktni izvršilac zločina

BEOGRAD - Napisana je optužnica protiv četvorice okrivljenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa".

Radomir Marković (68), tadašnji šef resora Državne bezbednosti, direktno je naredio likvidaciju, Milan Radonjić (54), tadašnji načelnik beogradskog centra DB je organizovao zločin, Ratko Romić (51), tadašnji operativac drugog odeljenja Beogradskog centra DB pomagao je u izvršenju ubistva, dok je Miroslav Kurak Miki (43), nekadašnji pripadnik posebne službe obezbeđenja u DB, direktni izvršilac zločina.

U vreme ubistva Ćuruvije bio je u obezbeđenju Milorada Vučelića, direktora RTS, a prethodno je čuvao Marka Miloševića.

Posle zvaničnih najava 2006. godine da će biti završena istraga o ubistvu Ćuruvije, napustio je Srbiju i otišao u Tanzaniju, gde organizuje safari i lov. Sa Ratkom Romićem je kum.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine, na Vaskrs, u ulazu zgrade u kojoj je živeo u Svetogorskoj ulici u Beogradu. Skoro 15 godina posle tog zločina, napisana je optužnica Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i biće obelodanjena za nekoliko dana.

Ćuruvija je trebalo da bude ubijen 10. aprila, ali je egzekucija pomerena za dan kasnije jer operaterka DB zadužena za slušanje i prikupljanje informacija od operativaca sa terena, nije javila izvršiocima ubistva kada Ćuruvija tog dana stiže kući.

U pisanom izdanju Kurira, vašeg omiljenog dnevnog lista, u ponedeljak, 13. januara, pored obilja zanimljivih tekstova, možete pročitati i sledeće:

RASPAD KOALICIJE: Ruše Bojana PajtićaVISINSKE PRIPREME: Soraja i Miha zajedno proveli noć na KopuBODE OČI: Zašto ministar zdravlja ima 7 pomoćnika?!PAKLENI PLAN: Bačević bi da potopi jug Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track