Opačić uhapšen kada je krenuo na ljubavni sastanak!

Novi detalji policijske akcije u Kragujevcu

Opačić uhapšen kada je krenuo na ljubavni sastanak!

Crna Hronika -
Pavle Opačić (33), osumnjičen za likvidaciju brata vođe „zemunskog klana“, pre hapšenja komšijama rekao da ide u provod, a zatim ga specijalci priveli do kuće koju je zidao

KRAGUJEVAC - Spektakularna akcija policije!Pavle Opačić (33), koji je osumnjičen za učestvovanje u likvidaciji Nikole Bojovića, uhapšen je kada je krenuo na ljubavni sastanak. Kako saznajemo, Opačić je trebalo da se nađe sa jednom devojkom, ali su ga u tome sprečili pripadnici Žandarmerije, koji su mu na ulici stavili lisice na ruke.- Komšijama je rekao da je završio posao i da ide u provod, da se opusti. Još nismo utvrdili da li je on direktni počinilac zločina ili je samo učestvovao u njemu - kaže naš izvor iz istrage.LogistikaPolicija proverava ko je devojka s kojom je išao da se vidi i da li mu je ona pružala logističku podršku u Kragujevcu da bi izbegao hapšenje.- Opačić je uhapšen prekjuče oko 19.30 sati nadomak centra Kragujevca. Nakon toga je doveden do kuće u ulicu Cara Konstantina broj 20, gde je, kako je rekao, obavljao građevinske radove na jednoj privatnoj kući. Verujemo da mu je to bila pokrivalica za neki kriminalni posao jer je u Kragujevac došao pre samo desetak dana iz rodnog Novog Sada - priča sagovornik Kurira.Stanari kuća u Ulici Cara Konstantina rekli su da je Opačić svakodnevno radio na kući i da se odmah po dolasku upoznao s komšijama.- Bio je ljubazan i kulturan, stalno je ćaskao s nama. Delovao je tako fino i druželjubivo. Nikad ne bih rekao da je on učestvovao u nekom zločinu - šokirano kaže jedan komšija i dodaje da su pretrnuli kada su videli kako ga specijalci dovode do kuće na kojoj je navodno radio.- Odjednom su zaškripale kočnice. Pet crnih automobila sa zatamnjenim staklima zaustavilo se ispred kuće i iz njih je počelo da istrčava dvadesetak uniformisanih ljudi sa fantomkama na glavama. Bilo je kao na filmu! Repetirali su puške i okrenuli se na različite strane ulice uperivši cevi. Prenerazio sam se kada sam video kako ga izvode s lisicama na rukama - komšija prepričava hapšenje Opačića.Policajci su ga naterali da im pokaže stan u kojem je bio i svaki deo kuće u izgradnji. Nakon toga su proveravali s kim je sve bio u kontaktu kako bi utvrdili da li ga je neka kriminalna grupa iz Kragujevca skrivala posle atentata na Bojovića.Izmislio ime- Još ne mogu da poverujem da je učestvovao u ubistvu. Nama je rekao da se zove Dušan. Tek kada je uhapšen, saznali smo mu ime. Zajedno smo pili i pričali. Ne znam preko koje firme je angažovan. Čini mi se da je posao dobio preko nekog privatnog preduzimača - kaže komšija.

Ubijen... Nikola Bojović
Ubijen... Nikola Bojović

Ne mogu da verujemNe shvatam, šokiran sam. Jednostavno, ne mogu da poverujem. Bio je ljubazan sa svima, a naročito se lepo ophodio prema klincima iz kraja koji su se stalno motali oko gradilišta - priča jedan žitelj ulice Cara Konstantina, koji je upoznao Opačića odmah po njegovom dolasku u Kragujevac.

Vlasnica kuće u Crnoj GoriKuća na kojoj je Opačić radio fizičke poslove pripada jednoj Kragujevčanki koja ju je dobila u nasledstvo i koja godinama živi u Crnoj Gori.- Ona skoro nikad ne dolazi u Kragujevac, ali je ipak rešila da renovira i nadogradi staru kuću. Zbog toga je angažovala brojne majstore, među kojima se našao i Opačić - kaže jedna komšinica.Radovi na kuću stali su nakon hapšenja, a policija pokušava da nađe vlasnicu i obavi razgovor s njom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track