OPASAN SVEDOK: Keljmendi Dodika šalje u zatvor

Narko-bos otkriva tajne predsednika RS

OPASAN SVEDOK: Keljmendi Dodika šalje u zatvor

Crna Hronika -
MNOGO ZNA Naser Keljmendi mogao bi da priča o poslovima biznismena i političara, a opasan je i za samog predsednika RS, tvrdi izvor iz istrage

BEOGRAD - Poslovao s ljudima sa obe strane zakona!Naser Keljmendi (56), koji je uhapšen po poternici BiH u Prištini zbog sumnje da je vođa albanske mafije na Balkanu, mogao bi da bude opasan svedok za predsednika RS Milorada Dodika! Kako navodi izvor Kurira, razotkrivanjem „krupnih riba“, za koje je zainteresovana i američka DEA, albanski narko-bos mogao bi sebi da obezbedi bolji status u postupku.Manevarski prostor- Ukoliko bude izručen u BiH, njemu će manevarski prostor biti znatno sužen i može se očekivati da odluči da progovori o poslovima u kojima je učestvovao s ministrima i vodećim ljudima iz vlade BiH, ali i Republike Srpske. Na toj listi svakako bi moglo da se nađe i Dodikovo ime - kaže izvor Kurira iz istrage.Ključna spona između njih dvojice, kako se sumnja, bio je bosanski ministar bezbednosti i nekadašnji vlasnik Avaza Fahrudin Radončić.- Radončić je, kako se sumnja, učestvovao u više poslovnih poduhvata s Keljmendijem. S druge strane, spekuliše se da ga je na važnu državnu funkciju doveo upravo Dodik - objašnjava on.Sam Radončić negirao je svojevremeno da su on i Keljmendi prijatelji. Tvrdio je i da nikada nisu imali poslovni odnos, ali podaci iz istrage ukazuju da su oni još 2004. trgovali nekretninama u Sarajevu, kao i da je Keljmendi na račun Avaza, na čijem je čelu tada bio Radončić, uplatio oko 100.000 evra. Za istragu bi moglo da bude interesantno i to što je odbegli narko-bos Darko Šarić bio blizak kako s Keljmendijem, tako i s Radončićem.Utočište za Šarića- Sumnja se da su u narko-biznisu, ali i pranju para od kokaina, Keljmendi i Šarić tesno sarađivali. Navodno, dok još nije bio na poternici, albanski bos je Šariću pružao utočište u BiH, na Kosovu i u Albaniji - kaže on.

Nikad se nisam bavio švercomPredsednik RS Milorad Dodik izjavio je Srni da se nikad nije bavio švercom. Dodika je, kako je Kurir pisao, u svom svedočenju pred Specijalnim sudom „zemunac“ Aleksandar Simović naveo kao osobu koja je, zajedno sa još desetak ljudi sarađivala s Dušanom Spasojevićem Šiptarom u švercu cigareta devedesetih godina.- Nikad se nisam družio ni s licima koja su s druge strane zakona, niti bilo koga od njih poznajem, pa tako ni one koji su se bavili ili se bave švercom. Ima li ikoga u Srbiji i šire ko može poverovati da smo - rekao je Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track