OPELO: Drvarčani danas sahranjuju grad
Foto: Wikipedia

U 5 do 12

OPELO: Drvarčani danas sahranjuju grad

Planeta -
Nije nama cilj da rušimo vlast, ali ako treba, rušićemo je, kaže predsednik Sindikata drvne industrije Drvara Mićo Rakić

DRVAR- Stanovnici Drvara simbolično će danas sahraniti svoj grad u pet do dvanaest ispred zgrade opštine.

Kao razlog tome, predstavnici sindikata navode veliku nezaposlenost, kršenje elementarnih prava radnika iz Zakona o radu, "a sve to uz blagoslov opštinske vlasti u Drvaru".

Predsednik Sindikata drvne industrije Drvara Mićo Rakić, koji je organizator te simbolične akcije, rekao je da će simboličnoj sahrani prisustvovati predstavnici Unije sindikata Livanjskog i Unsko-sanskog kantona, predstavnici Centra za građansku saradnju Livno, kao i predstavnici medijskih kuća.

"Nije nama cilj da rušimo vlast, ali ako treba, rušićemo je", istakao je Rakić i dodao da će se "vlastima dati razuman rok kako bi se ovaj grad u svim svojim segmentima okrenuo u pozitivnom smeru".

U toku rata u BiH od 1992 -1995. značajan broj stanovnika Drvara emigrirao je u Srbiju ili u druge zemlje. Sada u opštini Drvar živi oko 8.500 stanovnika, a nezaposleno je oko 1.400 osoba. Od ukupnog broja nezaposlenih, 90 odsto je povratnička populacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track