OPET SE ZAKUVAVA U SIRIJI: Pobunjenici otkriveni kako pripremaju hemijski napad na Damask
Foto: Printskrin

Presretnuti razgovori

OPET SE ZAKUVAVA U SIRIJI: Pobunjenici otkriveni kako pripremaju hemijski napad na Damask

Planeta -
Ambasador Sirije u UN informisao Savet bezbednosti o nameri sirisjkih pobunjenika da isceniraju napad hemisjkim oružijem, kako bi za to okrivili Asadov režim

NJUJORK - Naoružane bande islamskih pobunjenika, spremaju se da izvrše napad hemijskim oružjem na predgrađe Damaska, kakao bi za to okrivili Bašara AL Asada - upozorio je Savet bezbednosti ambasador Sirije u UN Džafari

- Nadležni organi sirijske vojske presekli su komunikaciju između dva teroristička štaba, u kojoj jedan od vođa Abu Nadir tajno distribuira gas maske. On je dodao da su presreli i drugu komunikaciju između militanata od kojih je jedan bio Abu Džihad, a koji najavljuje da će se kosrititi gas i da oni koji budu radili s njim obavezno uzmu gas maske.

Pre toga ambasador Džafari je obavestio Savet bezbednosti da su izvesne količine hemijskih supstanci potrebnih za prozvodnju nervnog gasa ušle u Siriju iz Turske.

Kao što je poznato Sirija je pristala da uništi svog arsenal hemijskog oružja, zbog direktne pretnje SAD da će vojno intervenisati. Pretnja je usledila posle smrtonosnog napada u predgrađu Damaska 2013. za kojeg su se obostrano optuživali i pobunjenici i sirijska vojska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track