OPET ZASTOJ NA BATROVCIMA: U koloni se čeka i po 15 sati

Ponovo zastoj

OPET ZASTOJ NA BATROVCIMA: U koloni se čeka i po 15 sati

Društvo -
Gužva je nastala kada je Hrvatska ušla u EU i počela da primenjuje novi carinski sistem, koji nije funkcionisao

BEOGRAD - Kolona kamiona koji čekaju da iz Srbije uđu u Hrvatsku, preko prelaza Batrovci, počela je da se smanjuje. Međutim u međuvremenu je došlo i do novog zastoja.

Dužina kolone kamiona koji čekaju ulazak u novu članicu EU jutros je bila oko 8 kilometara, dok se na ulaz čekalo oko 15 sati, javio je jutros AMSS.

Taman kada je kolona počela da se smanjuje, kako je za RTS rečeno sa graničnog prelaza Batrovci, ponovo je došlo do zastoja u propuštanju kamiona sa hrvatske strane.

Podsetimo, gužva je nastala kada je Hrvatska ušla u EU i počela da prmenjuje novi carinski sistem, koji međutim nije funkcionisao. Zbog toga se stvorila velika kolona kamiona, koja se samo povećavala jer su nova vozila pristizala na taj granični prelaz.

Sa srpske strane granice u Batrovcima kazali su juče da je, nakon što je sistem na carini s hrvatske strane proradio, u noći između utorka i srede granicu prešlo 300 kamiona.

Međutim, kilometarska kolona se nije znatnije smanjila jer su na taj prelaz pristigla nova vozila. Neki vozači su čak na prelaz granice čekali i po 48 sati.

Sa hrvatske strane stiglo je i obaveštenje da sistem sada funkcioniše i da će biti potrebno dva, do tri dana da se teretni saobraćaj na tom graničnom prelazu normalizuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track