OPREZ: Neko truje pse po Novom Sadu
Foto: Rtv

Otrov na travnjacima

OPREZ: Neko truje pse po Novom Sadu

Srbija -
Otrovalo se šest kućnih pasa i svi su nedugo posle šetnje, posle nekih 10 minuta, počeli jako da se tresu, nekoordinisano kreću i jako balave

NOVI SAD - Na više mesta u Novom Sadu postavljen je otrov za pse, a više vlasnika je pse zbog toga dovelo veterinaru.

"Javilo mi se šest vlasnika kućnih ljubimaca, a psi su imali istu kliničku sliku. Svi su nedugo posle šetnje, posle nekih 10 minuta, počeli da se jako tresu, da se nekoordinisano kreću i da jako balave", ispričao je veterinar Ivan Fenjec za RTV.

Dodao je da su psi imali lakše i teže posledice, zavisno od svoje veličine i količine unetog otrova. Fenjec je naveo da otrov brzo deluje i zahteva brzu i odgovarajuću pomoć veterinara. "Ne znamo koji je otrov u pitanju, već dajemo odgovarajuću simptomatsku terapiju", kazao je ovaj veterinar.

Dodao je da prema prvim istraživanjima, otrova ima na raznim mestima u gradu i poručio vlasnicima pasa da ih vode na povocu i da im stavljaju brnjicu, i da se drže asfalta, a ne trave.

Načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić rekao je da su sve informacije u vezi sa ovim slučajem prosleđene dežurnom veterinarskom inspektoru."Ne mogu da potvrdim da li je u pitanju otrov ili ne, dok se ne završe odgovarajuća ispitivanja", rekao je Laketić.

Građani Novog Sada već nekoliko dana na društvenim mrežama na internetu razmenjuju informacije i fotografije o navodnom otrovu za pse. Na pojedinim lokacijama u gradu, Novosađani su istakli i upozorenja na kojima, pored crteža psa, stoji i upozorenje: "Oprez! Bačen otrov!"

http://www.youtube.com/watch?v=X0BtdNIBAWk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track