Optužen za devet, a priznao čak 40 ubistava

Pošten

Optužen za devet, a priznao čak 40 ubistava

Ludi svet -
Martines je navodno ispričao istražiteljima da je ta ubistva počinio kao plaćeni ubica jednog narko kartela, rekao je Erek Džet, okružni tužilac u Lorensu, u Alabami

Hose Manuel Martines (51) koji je optužen za devet naručenih ubistava u centralnoj Kaliforniji priznao je da je u proteklih nekoliko decenija ubio čak 40 ljudi, rekli su danas predstavnici sudskih vlasti SAD.

Martines je navodno ispričao istražiteljima da je ta ubistva počinio kao plaćeni ubica jednog narko kartela, rekao je Erek Džet, okružni tužilac u Lorensu, u Alabami. Džet je izjavio da veruju Martinesu zbog pojedinosti koje je izneo istražiteljima, preneo je AP.

Martines je uhapšen prošle godine ubrzo pošto je u SAD ušao iz Meksika i poslat je u Alabamu, gde sada čeka početak sudjenja za jedno od ubistava.

Tužilac je dodao da je, u trenutku kada se saznalo za Martinesovo hapšenje, više istražitelja iz različitih delova SAD došlo da ga sasluša. Advokat odbrane Tomas Tarner, koji zastupa Martinesa u slučaju ubistva za koje će mu se suditi u Alabami, rekao je da njegov klijent ne izgleda kao okoreli ubica.

Tužioci, međutim, misle drugačije. Prema rečima pomoćnika okružnog tužioca Tulera, Entonija Falca, Martines je na meti imao žrtve, stare od 22 do 56 godina, u više okruga u periodu od 1980 do 2011 godine.

Ako bi bio osuđen za zlodela počinjena u Kaliforniji, Martines bi mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track