OPTUŽEN ZA SARADNJU SA MAFIJOM: Uhapšen Berluskonijev senator!
Foto: AP

Akcija policije

OPTUŽEN ZA SARADNJU SA MAFIJOM: Uhapšen Berluskonijev senator!

Planeta -
Marčelo Delutri (72) uhapšen je u Libanu i sada se nalazi u prostorijama libanske policije u Bejrutu

RIM - Nekadašnji italijanski senator i saradnik bivšeg premijera Silvija Berluskonija, Marčelo Delutri uhapšen je u Libanu gde je pobegao pošto je optužen za saradnju s mafijom, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Delutri se sada nalazi u prostorijama libanske policije u Bejrutu", rekao je ministar Anđelino Alfano i dodao da će Italija tražiti njegovo izručenje. Protiv bivšeg senatora juče je izdata evropska poternica koja važi za celu Evropsku uniju i zemlje s kojima Italija ima sporazum o ekstradiciji.

Italijanski mediji navode da to nije slučaj s Libanom, koji je Delutriju verovatno izdao diplomatski pasoš. Delutri (72) osumnjičen je da je bio posrednik između Berluskonija i sicilijanske mafije, koja je bivšem premijeru od 1974. do 1992. godine pomagala u finansijskim transakcijama.

U Italiji postoje četiri organizovane kriminalne grupe. N"drangeta je najjača i najnemilosrdnija a ostale tri su sicilijanska Koza nostra, napolitanska Kamora i Sakra korona unita iz Apulije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track