OPUSTOŠILI NEMAČKU I ŠVAJCARSKU: Pljačkašima zlatara 30 dana pritvora

Krali zlato i satove

OPUSTOŠILI NEMAČKU I ŠVAJCARSKU: Pljačkašima zlatara 30 dana pritvora

Crna Hronika -
Oni se sumnjiče da su u pljačkama juvelirnica, uz pretnju vatrenim oružjem, uzimali veće količine skupocenih ručnih satova i zlatnog nakita i tako protivpravno pribavili veliku imovinsku korist

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu danas je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za pljačke juvelirnica u Švajcarskoj i Nemačkoj, dok je četvrtom osumnjičenom zabranjeno napuštanje boravišta.

Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor za Ivana Šteka, zvanog "Ćaćala", Ivana Vasileva, zvanog Icko, Stefana Cvetkovića, zvanog Cajs, zbog opasnosti od bekstva kao i mogućnosti da bi mogli da ponove krivično delo, izjavila je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić

Marku Markoviću određena je mera zabrane napuštanja boravišta, precizirala je ona.

Prethodno je Tužilaštvo za organizavi kriminal saslušalo osumnjičene i pokrenulo istragu protiv njih.

Protiv pripadnika ostalih 14 pripadnika te grupe koji su tokom 2013. godine uhapšeni u Nemačkoj i Šajcarskoj, postupci za pljačke tamošnjih zlatara vode se u tim državama.

Policija je u ponedeljak saradnji sa tužilaštvom za organizovani kriminal kao i policijskim službenicima Nemačke i Švajcarske uhapsila ovu četvoricu.

Tokom 2013. godine, u više navrata, prilikom izvršenja razbojništva u juvelirnicama u Nemačkoj uhapšeno je 11 članova te organizovane kriminalne grupe.

To su Milorad Đokić, Obrad Petrović, Duško Vićentić, Vladimir Petrović, Bojan Vasilev, Marko Samardžić, Zlatko Ajdanić, Vladimir Simeunović, Nikola Sparić i Aleksandar Pejić.

U Švajcarskoj su procesuirana tri člana te organizovane kriminalne grupe. Reč je o Marku Resimiću, Savu Nikčeviću i Aleksandru Gavriloviću zvanom Kajzer.

Oni se sumnjiče da su u pljačkama juvelirnica, uz pretnju vatrenim oružjem, uzimali veće količine skupocenih ručnih satova i zlatnog nakita i tako protivpravno pribavili veliku imovinsku korist koju su međusobno delili u zavisnosti od uloge u organizovanoj kriminalnoj grupi.

Tako pribavljen novac su ulagali u kupovinu nekretnina, skupocenih automobila i lični u provod, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track