Orkestar Dejana Lazarevića nastupa sa Acom Lukasom
Foto: KURIR

Guča 2013

Orkestar Dejana Lazarevića nastupa sa Acom Lukasom

Stars -
Obećavam publici super zabavu i maksimalno uživanje, kaže Lazarević

Jedan od najboljih svetskih trubača, Dejan Lazarević, sa svojim orkestrom pratiće popularnu folk zvezdu Acu Lukasa na koncertu u Guči.

Ovaj muzički spektakl na programu je u četvrtak u 23 časa, na glavnoj saborskoj bini.

Iako je reč o orkestru koji je osvojio gotovo sve nagrade na prestižnim trubačkim manifestacijama, za koncert sa Lukasom pomno su se spremali.

"Nismo još imali generalnu probu, mislim da će biti neposredno pred koncert ali smo se sve dogovorili oko tonaliteta, tako da sam siguran u dobar zvuk i odličnu atmosferu. Obećavam publici super zabavu i maksimalno uživanje", kaže Lazarević koji je ovih dana maksimalno angažovan u okviru Sabora trubača u Guči.

Iako ne nastupa u takmičarskom delu programa, Lazarević svako veče svira u Broćića avliji, ima svoj koncert završnog dana Sabora trubača a na Lukasovom koncertu sviraće pet pesama popularnog pevača medju kojima su :"Kuda idu ljudi kao ja", "Sva moja pesma je od bola", "Šta učini crni gavrane"....

Orkestar Dejana Lazarevića pokloniće publici i posebno pripremljeno izvođenje pesme Đurđevdan, tek da bi atmosferu na stadionu doveli do ključanja.

Očekuje se da stadion koji prima oko 50.000 ljudi, na koncertu Ace Lukasa uz pratnju orkestra Dejana Lazarevića, bude napunjen.

Kapije stadiona biće otvorene na vreme jer ovom muzičkom spektaklu prethodi takmičenje internacionalnih trubačkih orkestara kao i takmičenje mladih orkestara.

Dejan Lazarević je obećao da će i na solističkom koncertu u nedelju veče za sve saoboraše pripremiti sjajan program ali će repertoar bazirati na izvornosti i tradiciji trubačkog melosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja