ORLOVI NA SET OD SP: Odbojkaši Srbije nadigrali Sloveniju!
Foto: Ossrb.org

Čair u transu

ORLOVI NA SET OD SP: Odbojkaši Srbije nadigrali Sloveniju!

Ostali sportovi -
Srbiji će za plasman na Mundijal biti dovoljan i jedan set protiv selekcije Portugalije. Ovaj meč je na programu u nedelju od 18,00 sati

NIŠ - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Slovenije s 3:0, po setovima 25:20, 25:19, 26:24 u meču drugog kola grupe J III runde kvalifikacija za SP 2014.Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Miloš Nikić i Aleksandar Atanasijević sa po 14 poena, dok je Nikola Kovačević zabeležio 12. U selekciji Slovenije istakao se Mitja Gasparini sa 14 poena, a devet je postigao MatevŽ Kavnik.Srbija se nalazi na prvom mestu na tabeli sa šest bodova. Portugalija i Slovenija imaju po tri poena, dok je Makedonija poslednja bez bodova.Naša selekcija igraće u nedelju u poslednjem kolu protiv Portugalije od 18,00 sati. Srbiji će za plasman na SP biti dovoljan i set protiv Portugalaca.Plasman na SP 2014. izboriće pet pobednika grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.Utakmice SP 2014. igraće se u Katovicama, Lođu, Vroclavu, Gdanjsku, Bidgošću i Krakovu, od 03. do 21. septembra.Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegov tim odigrao jako dobro protiv Slovenije."Utakmica je bila izuzetno teška za nas, juče nismo imali dobru uvertiru za večerašnji meč, iako smo pobedili 3:0. Igrali smo jako dobro, od prve lopte smo bili bukvalno na svakoj, igrali smo sa mnogo više koncentracije, nego što smo očekivali da će mo imati večeras. Napravili smo samo četiri greške u napadu i 13 servis grešaka, što za nas i nije baš neka karakteristika. Čuvali smo loptu na pravi način, igrali dobro visoku loptu. Imali smo problema u trećem setu, kada je Slovenija izgubila šanse da se vrati u meč, jer smo u samoj završnici imali više živaca i želje da pobedimo", kazao je Kolaković i dodao da se nada da će Srbija sutra protiv Portugala odigrati dobru utakmicu i izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

Kapiten Srbije Dragan Stanković rekao je da je njegov tim odigrao mnogo bolje nego juče i da je zasluženo slavio, ali da još ništa nije gotovo. "Mnogo bolja igra nego juče, znali smo da je meč od juče teško ponoviti. Znali smo da bi se u slučaju poraza udaljili sa SP. Zasluženo smo slavili. Još uvek ništa nije gotovo moramo odigrati protiv Portugala maksimalno, nadam se da će mo ponoviti igru od danas i da će mo doći do željenog rezultata", rekao je kapiten Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track