OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Pevač Leksingtona zbog Ratka Mladića 8 meseci proveo u pritvoru
Foto: Damir Dervišagić

Osumnjičen kad je imao 16 godina

OSLOBOĐEN OPTUŽBI: Pevač Leksingtona zbog Ratka Mladića 8 meseci proveo u pritvoru

Stars -
Bojan je uhapšen sa samo 16 godina. Zar mislite da bi taj dečak mogao tako nešto da uradi? Da se Mladić sakrivao kod jednog klinca, rekao je menadžer Leksingtona Saša obradović

Pre samo tri godine momci iz "Lexington" benda snimili su spot za pesmu "Da me malo hoće" na krovu sarajevske zgrade "Bosmal", međutim, niko tada nije znao za šta je bio optužen frontmen benda, Bojan Vasković.

Lider i pevač "Lexingtona" Bojan Vasković rođeni je Sarajlija. Međutim, on ne voli da priča o svom detinjstvu, i danima provedenim u Sarajevu. A bio je i dečak, imao samo devet godina, kada je majkom i sestrom napustio svoj grad.

Njegovo detinjstvo nije bilo najsjajnije. Bio je optužen, ali i zbog nedostatka dokaza i zastare, oslobođen krivice da je pomagao u skrivanju optuženika za ratne zločine Ratka Mladića.

Naime, on, njegova majka i sestra "obeleženi" su kao jataci Ratka Mladića. Još tada je, kako je Kurir objavio, Bojan kazao da kada je postupak konačno završen da će publika čuti kako peva.

"Nadam se da je taj ružan period iza nas. Mene nikad nije interesovala politika, zanimaju me samo sport i muzika", odmah nakon oslobađajuće presude kazao je Bojan, koji je u pritvoru bio osam meseci.

Pevač nije bio spreman da priča o svojim ranama iz mladosti. Njegov menadžer Saša Obradović je ljut, na kako kaže greške Vlade, jer su, kako je rekao, to čiste gluposti.

"Bojan je uhapšen sa samo 16 godina. Zar mislite da bi taj dečak mogao tako nešto da uradi? Da se Mladić sakrivao kod jednog klinca", pitao je, i nastavio: "Smešno. Mislili su da njegova majka, koja je kucala kafe u nekom Birou Republike Srpske u Beogradu, pa su mislili da nešto zna pa su je "stiskali" gde je najslabija, pa joj zatvorili sina i ćerku. Naravno, sve je to samo drama iz koje su hvala Bogu izašli čisti, kakvi i jesu", rekao je.

Njegovi prijatelji kažu da je Bojan u jednom momentu razmišljao da tuži Republiku Srbiju, ali je onda odustao jer ze takve stvari nema snage. Želi samo da peva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track