OSTAJE U FOTELJI: Niko nije glasao za smenu Toleta Karadžića
Foto: Nemanja Pančić

Skupština Fudbalskog saveza

OSTAJE U FOTELJI: Niko nije glasao za smenu Toleta Karadžića

Fudbal -
Želim da ostanem na funkciji na kojoj jesam, uvek spreman da saslušam predlog i da porazgovaram. Dati su rokovi jednog kluba i pojedinca, ne želim sam da to rešavam, već zajedno, i naći ćemo rešenje, ako smo pametni, rekao je Karadžić

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić ponudio je danas ostavku, ali je Skupština te organizacije, koja se održava u Staroj Pazovi, to odbila.

Karadžićevom predlogu prethodila je rasprava suprostavljenih, onih koji ga podržavaju, potpredsednika Crvene zvezde Slaviše Kokeze, i prvog čoveka Zajednice superligaša Zvezdana Terzića, koji je protiv njega.

Terzić je pokušao da Karadžića odgovori da se glasa za njegovu smenu.

"Nema potrebe za tim jer niko od diskutanata nije to tražio. Svi razgovori su išli u smeru jedinstva i dogovora. Ja ću prvi podržati Vaš ostanak", rekao je Terzić.

Karadžić je potom dodao da "ni to nije loš predlog", što je izazvalo smeh u celoj sali.

"FS S nije jedan čovek, FS S je organizacija svih predstavnika najvaklitetnijih uzoraka fudbalske Srbije. Pitanja koja su pokrenuta, o njima će ozbiljno biti razgovarano, bez sujeta", kazao je Karadžić.

Prvi čovek Zajednice superligaša Zvezdan Terzić rekao je da se fudbalska Srbija "pocepala" na one koji su za i protiv Tomislava Karadžića.

Zvezdan Terzić, Foto: Tanjug
Zvezdan Terzić, Foto: Tanjug

"Danas je ključno pitanje da li možemo da nastavimo zajedno dalje. Verujem da možemo, ali uz kompromise. U protekla dva meseca smo dosta razgovarali, formirali smo i radnu grupu i postigli načelan dogovor da dođemo do kompromisa. Naš predlog je da Savez predvođen Karadžićem kao mandatarom u narednom periodu od 45 ili 60 dana sprovede neophodne reforme i predloži reviziju statuta. Ako se sprovede dogovor za personalne i sistemske promene obavezujemo se na podršku Karadžiću do kraja mandata 2016. godine. U suprotnom, potrebni su vanredni izbori na svim nivoima", bio je jasan Terzić.

Slaviša Kokeza, Foto: Dragan Kadić
Slaviša Kokeza, Foto: Dragan Kadić

Kokeza: Iniciraćemo promene ako se ne dogovorimoPotpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je danas da će taj klub inicirati promene u Fudbalskom savezu Srbije (FS S), ako ne bude postignut dogovor s njegovim dosadašnjim predsednikom Tomislavom Karadžićem.

"Ako ne budemo mogli da se dogovorimo, Crvena zvezda će biti inicijator određenih dešavanja i pokretanja procedure izbora na svim nivoima FS S-a. Nadam se da neće doći do toga", rekao je Kokeza na sednici skupštine Saveza u Staroj Pazovi.

Kokeza je naveo da je radna grupa, koju čine predstavnici Zvezde, Partizana, Vojvodine i Zajednice superligaša, prethodnih dana razgovarala sa predsednikom FS S-a.

"Ne bih danas iznosio ni pohvale ni kritike na račun predsednika Saveza", kazao je potpredsednik Zvezde.Kokeza je naveo da je od Karadžića dobio uverenje da će biti rekonstrukcije i da će Zvezda ako do toga dođe pruzeti deo odgovornosti za rad FS S-a.

Jovičić: Puna i nedeljiva podrška Karadžiću

Mile Jovičić, Foto: Dado Đilas
Mile Jovičić, Foto: Dado Đilas

Potpredsednik Partizana Mile Jovičić rekao je da njegov klub Karadžiću daje "punu i nedeljivu podršku"."Partizan je prihvatio učešće u radu komisije koju je formirala Zajednica da se prevaziđu određene stvari, nađu rešenja i stvari postave na korektan i ozbiljan način, u svakom smislu", rekao je Jovičić.

On je dodao da ne sme biti uslovljavanja.

"Razgovori - da, promene - da, ali da Partizan jasno tu uzme svoje učešće", naveo je Jovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track