OSTAO BEZ BAZE: Beogradski DS okrenuo leđa Đilasu!
Foto: Nebijša Mandić

Lider demokrata bez glavnog uporišta

OSTAO BEZ BAZE: Beogradski DS okrenuo leđa Đilasu!

Politika -
Đilas tražio da se na izbornoj skupštini delegati izjasne o tome ko će rukovoditi strankom i doživeo da njegov predlolg odbiju sa 30:3!

BEOGRAD - Izmiče mu tlo pod nogama.Dragan Đilas, lider DS i bivši gradonačelnik Beograda, izgubio je podršku u svom dosadašnjem glavnom uporištu - Gradskom odboru DS Beograd.

Beogradske demokrate okrenule su leđa Đilasu, koji odbija da se povuče sa čela stranke, i to uprkos zahtevima saboraca jer je stranka na proteklim izborima zabeležila najlošiji rezultat u svojoj istoriji.I Sloba traži glavu- Preksinoć je održana sednica Gradskog odbora. Predsednik Gradskog odbora Balša Božović opet je bio najglasniji među nezadovoljnim funkcionerima koji smatraju da bi Đilas trebalo da snosi odgovornost i ode sa čela DS zbog loših izbornih rezultata. Slično su govorili i Igor Jojkić sa Palilule, pa čak i Slobodan Milosavljević - priča izvor Kurira i dodaje da Đilas nije ulazio u raspravu.- Đilas je tražio da na izbornoj sednici Skupštine način izbora rukovodstva bude delegatski, a potom da se o tom predlogu i glasa. Međutim, epilog glasanja bio je 30:3 na Đilasovu štetu, a njegovu ideju podržali su samo Zoran Alimpić, Zoran Gajić (Čukarica), Branka Savić (Barajevo). To je prvi put da je izgubio podršku Gradskog odbora, što može da bude indikativno pred predstojeću sednicu GO i kasnije stranačke izbore - navodi naš sagovornik.Izveštaj bez potporeKako je Kurir pisao, plan nezadovoljnih demokrata je da na sednici Glavnog odbora DS u nedelju formalno krenu u Đilasovu smenu tako što će glasati protiv njegovog izveštaja o radu u protekla tri meseca i time iskazati nepoverenje.

Istovremeno, tada će biti doneta i odluka o načinu i terminu održavanja stranačkih izbora, koji su, prema statutu stranke, neizbežni.Đilas je odbio da podnese ostavku i najavio je da će prihvatiti kandidaturu ako dobije podršku odbora ili članstva. Očekuje se da će se izborna Skupština održati do 1. juna.

Najglasniji među nezadovoljnima u DS bio je Balša Božović
Najglasniji među nezadovoljnima u DS bio je Balša Božović

Vladimir TodorićIZMAKLO MU POSLANIČKO MESTOIako je u predizbornoj kampanji bio vrlo aktivan, član Predsedništva DS Vladimir Todorić naprasno je nestao iz javnosti posle izbora 16. marta.- Todorić je razočaran što neće biti poslanik. Čovek je tek na 34. mestu na poslaničkoj listi i nema šanse da uđe u parlament, pošto smo sa osvojenih 6,03 odsto glasova dobili 19 mandata u Skupštini. Zato se i povukao - kaže izvor Kurira iz vrha DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track