OSUMNJIČEN ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Miloš Delibašić pušten iz pritvora!

Suđeno mu za pljačku beogradske zlatare „Izrael dajmond centar“

OSUMNJIČEN ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Miloš Delibašić pušten iz pritvora!

Crna Hronika -
Delibašićevo puštanje na slobodu usledilo je posle svedočenja Miloša Vojnovića, jednog od učesnika pljačke zlatare, koji je odbio da odgovara na pitanja

BEOGRAD - Miloš Delibašić, koji se dovodi u vezu sa ubistvima Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu, pušten je iz pritvora!

Ovu odluku donelo je tročlano veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu gde mu se sudilo za pljačku beogradske zlatare „Izrael dajmond centar“, zbog nedostatka dokaza.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje je bilo zatečeno ovakvom odlukom, najavilo je žalbu Apelacionom sudu. Prema nezvaničnim saznanjima, Delibašićevo puštanje na slobodu usledilo je posle svedočenja Miloša Vojnovića, jednog od učesnika pljačke zlatare, koji je odbio da odgovara na pitanja.

- Vojnović je delovao prestravljeno - navodi izvor blizak istrazi.

- Posle petnaestak minuta natezanja, dok je izvođen iz sudnice, okrenuo se ka Delibašiću i pitao ga: „Da li je sada sve u redu?“

Delibašić je saslušavan i u Crnoj Gori, odakle je izručen srpskom pravosuđu 21. marta ove godine.

Tamo je ispitivan jer se dovodio u vezu sa ubistvom Vidakovića u Budvi i učešćem u organizaciji Bojovićeve likvidacije u Beogradu.

Pored toga, Delibašiću je i u Kotoru suđeno zbog nedozvoljenog držanja oružja i osuđen je septembra prošle godine na kaznu od tri meseca zatvora.

Pljačka zlatare „Izrael dajmond centar“ u Kolarčevoj ulici 12 u centru Beograda, dogodila se se juna 2008. godine. Kao organizatori ove pljačkaške grupe označeni su Slaviša Novaković i Goran Bojanić, koji su osuđeni 2011. godine, na deset, odnosno osam godina zatvora. Šest godina robije izrečeno je Milošu Delibašiću. Tada je, zbog nedostatka dokaza, optužbi oslobođen Miloš Vojnović.

Sudija Velimir Lazović, koji je predsedavao tročlanom veću, obrazlažući odluku istakao je da je izraelska firma pretrpela štetu od tri miliona evra. Dodao je da nakit i dalje nije pronađen, a okrivljene je obavezao da nadoknade štetu.
Prilikom pljačke zlatare, koja je najveća pljačka jedne juvelirnice u Beogradu, oduzete su velike količine satova i nakita. Bojanić, koji je teško ranjen pre dve nedelje na Zvezdari, priznao je da je opljačkao zlataru sa Novakovićem i još dvema osobama, čije identitete nije želeo da otkrije. Tvrdio je tada da Delibašić i Vojnović nemaju sa pljačkom nikakve veze.
Po svemu sudeći, ova presuda je ukinuta i naloženo je novo suđenje.
U međuvremenu, najveći deo ove ekipe, na čijem je čelu Delibašić, ponovo se našao iza rešetaka, ali ovog puta zbog ubistva Vidakovića i Bojovića.
Vojnović i Novaković, prema krivičnoj prijavi crnogorske policije, sumnjiče se da su 2. jula prošle godine u Budvi ubili Miloša Vidakovića iz Pančeva. Delibašić je osumnjičen da je pomogao u ovoj likvidaciji.

U Beogradu su, dva meseca kasnije, zbog ubistva Vidakovića, uhapšeni Vojnović i Novaković, a istog dana u Crnoj Gori su lisice stavljene Delibašiću.

Paralelno sa rasvetljavanjem likvidacije Vidakovića, u Srbiji je trajala istraga ubistva Nikole Bojovića, koji je likvidiran krajem aprila 2013. godine.

U grupi koja je označena da je učestvovala u smaknuću brata Luke Bojovića, vođe novog „zemunskog klana“, pored Slobodana Šaranovića, Ratka Koljenšića i Saše Cvetanovića, pojavila su se i imena Miloša Delibašića i Miloša Vojnovića.

Nedavna dešavanja po Beogradu, ranjavanje Delibašićevog čoveka Bojanića, i ubistvo Rada Rakonjca, iz suprotne ekipe (Luka Bojović) ponovo su podgrejala priče o ovim beogradskim klanovima i krvavom „prebijanju dugova“.

U Crnoj Gori su, po drugi put, uhapšeni Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić, ali se istog dana u Beogradu, iznenada na slobodi našao Delibašić. Prema policijskim sumnjama, on je taj koji je Koljenšića dovezao u Beograd i povezao sa Bojovićevim ubicom.

- Na snimku se vidi Koljenšić kako daje signal Cvetanoviću da puca u Bojovića - navodi izvor.

- Veštak je potvrdio da je Koljenšić na snimku. Njegovi tragovi nađeni su i u stanu iz kog je Nikola praćen dva meseca pre ubistva.

Delibašić, koji se pojavljuje u dva teška zločina, pušten je iz pritvora. Kako će se njegov boravak na slobodi odraziti na dešavanja u podzemlju znaće se vrlo brzo. Njegov „saborac“ Goran Bojanić oporavlja se od povreda, u Urgentnom centru, a policija je udvostručila obezbeđenje plašeći se osvete za ubistvo Rakonjca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track