OSVETA: Dinkić šalje inspekciju u policiju!
Foto: Nemanja Pančić

Lideri SPS i URS nastavljaju sukob

OSVETA: Dinkić šalje inspekciju u policiju!

Politika -
Po nalogu odlazećeg ministra finansija i privrede budžetska inspekcija uskoro upada u MUP i kreće češljanje, pre svega javnih nabavki

BEOGRAD - Pa ko preživi...Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić šalje budžetsku inspekciju u Ministarstvo policije Ivice Dačića, otkriva Kurir. Inspektori će, kako saznajemo, uskoro da zakucaju na vrata MUP i krenu u češljanje dokumentacije i kontrole tokova novca u Dačićevom resoru.Dinkićeva osveta Dačiću- Budžetska inspekcija upašće u MUP i prevrnuti sve, ali će se pre svega baviti javnim nabavkama u MUP, proverom da li su i kako raspisivani tenderi, ko je dobijao posao i pod kakvim uslovima, na šta su trošene pare... Sve ovo se dešava u poslednjim danima Dinkićevog mandata, što može da se tumači kao njegova osveta Dačiću zbog izbacivanja URS iz Vlade - kaže izvor Kurira iz vrha vlasti.U strahu od ovakvog Dinkićevog revanšizma, socijalisti su, kako Kurir saznaje, poslednjih dana na sve moguće načine pokušavali da privole naprednjake da ministar privrede i finansija odmah podnese ostavku.- Socijalisti su priželjkivali hitnu Dinkićevu ostavku kako bi sprečili njegovu odluku o upadu budžetske inspekcije u MUP - dodaje naš sagovornik.Produženi mandatePlan im se, međutim, izjalovio pošto je lider URS rešio da ostane u Nemanjinoj 11 do zakazivanja sednice Skupštine (26. avgust) na kojoj će biti potvrđena rekonstrukcija Vlade i izabrani novi ministri. Dinkić je rekao da je planirao da ministri URS podnesu ostavke još u petak, ali da ga je Vučić zamolio da sačeka do zakazivanja sednice parlamenta radi kontinuiteta u radu i redovnog funkcionisanja sektora finansija, kao i završetka poslova u vezi s najavljenom investicijom kompanije „Mubadala“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.- Mi smo u glavi već van Vlade - rekao je Dinkić, a na pitanje zašto je onda prihvatio molbu Vučića, a ne odluku premijera Dačića da Vlada nastavi rad bez ministara URS, on je rekao da se tako odlučio jer je s Vučićem - koji će, po njemu, biti novi premijer Srbije - imao korektnu saradnju.

Naoštrili olovke... Inspekcija uskoro u MUP
Naoštrili olovke... Inspekcija uskoro u MUP

Hronologija /Kako su se čašćavali♦ Dinkić: Dačić je sebičan i brutalan!♦ Dačić: Da ideš ti u pi... mate....!♦ Teške reči, pretnje i prozivke između Dačića i Dinkića pale su u utorak neposredno posle zajedničkog sastanka radi rekonstrukcije Vlade, kojem je prisustvovao i Vučić.♦ Kako je Kurir pisao, sukob je otvoren pošto je Dačić saopštio Dinkiću da hoće da on i URS napuste Vladu.♦ Dinkić: Spremi se jer ulazimo u rat.♦ Dačić (besno): Ratovao sam protiv NATO, a neću protiv tebe! Da ideš u pi... mate....!♦ Nastavili su s javnim prepucavanjem i u petak.♦ Dinkić: Dačić me je ljudski kompletno razočarao. Prosto nisam mogao da verujem da je tako sebičan, da vodi računa samo o sebi, čak ni o svojoj partiji, a kamoli o državi. Meni je to bilo brutalno i nenormalno, pravo da vam kažem, da pred Vučićem kažete: „Ej, moj interes je da Mlađan ode zato što ćeš ti izgubiti rejting kada počneš da se baviš finansijama i privredom i opašće ti motiv da izađeš na prevremene izbore, a to znači da ću ja još duže biti premijer“. Katastrofa.♦ Dačić: Nisam valjda glup da to pričam pred Vučićem. Nemojte da me potcenjujete. Narod misli da sam pravilno postupio u slučaju Dinkića, nisam sreo nikoga ko mi je rekao suprotno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track