OSVETA: Ugljanin odneo kožnu garnituru iz vlade

Srpska posla: Ministar servirao bivšim kolegama

OSVETA: Ugljanin odneo kožnu garnituru iz vlade

Politika -
Pošto neće biti ministar, lider SDA iz Nemanjine 11 odnosi trosed i dvosed jer ih je lično doneo iz Pazara; On bi pre da pokloni nameštaj deci nego da ga ostavi političarima

BEOGRAD - Tadićevi fazoni.Sulejman Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije, neće biti deo nove vlade, a osim uramljenih fotografija porodice, rešio je da iz svoje kancelarije u Nemanjinoj 11 ponese i kožnu garnituru i sto! Ugljanin bi radije da svoj nameštaj pokloni deci u Zvečanskoj nego da ga ostavi da se na njemu baškare političari, što je, ruku na srce, za svaku pohvalu.Nije skupoceno- Budući da Stranka demokratske akcije neće biti član vlade, ministar Ugljanin je odlučio da skupocenu kožnu garnituru sa stolom (njegovo privatno vlasništvo, lično ju je doneo iz Novog Pazara), a koja se od prvog dana ministrovog mandata nalazi u njegovom kabinetu u Nemanjinoj 11, pokloni Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj 52 - objašnjavaju u Ugljaninovom okruženju.Kako saznajemo, reč je o plavoj kožnoj garnituri koja se sastoji od troseda, dvoseda i dve fotelje, kao i o drvenom klub-stočiću, ali, kako tvrdi naš izvor iz vlade, ništa od navedenog nije skupoceno.- Tu garnituru je Ugljanin doneo kad je bio ministar bez portfelja u prethodnoj vladi, Cvetkovićevoj. To je obična kožna garnitura, ništa luksuzno i skupoceno. On je to doneo iz Novog Pazara, ali prvi put čujem da neko odnosi nameštaj iz svog kabineta - kaže Kurirov izvor iz Nemanjine 11.Najplaćeniji neradnikIpak, kad se uzme u obzir da je lider Stranke demokratske akcije godinama najplaćeniji neradnik - kao radne aktivnosti navodio je čak i čestitanje praznika - da je proveo dva mandata u Nemanjinoj 11, a da niko ne može da navede pet stvari koje je uradio, te da je sad izvisio za fotelju, možda i ne treba da čudi njegova „osveta“.

Bivši predsednik ostavio pustoš na Andrićevom vencu S Tadićem otišli i te pisi i fikusiUgljanin je krenuo stopama bivšeg šefa države Borisa Tadića - njegovi ljudi su po odlasku s Andrićevog venca poneli sa sobom čak i tepihe i fikuse.Tako su, pošto je Tadić sa svojom svitom napustio zgradu Predsedništva, s njima „otišli“ i kompjuteri, telefoni, tepisi, fikusi. Čak se i predsednik Nikolić jednom prilikom požalio da je iz kancelarija izneto sve što bi novom predsedniku na bilo koji način moglo da koristi u obavljanju posla.- Predsednička kasa bila je potpuno prazna, bez ijednog papira... Nema ni potpisanih, ni nepotpisanih međunarodnih obaveza države. Čak su i slike bile skinute sa zidova - rekao je tada Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja