OTAC MALE NIKOLINE: Za Guču i ovu zemlju me jedino vezuje ćerkin grob
Foto: Nemanja Pančić

Komisija utvrdila da nje bilo greške lekara

OTAC MALE NIKOLINE: Za Guču i ovu zemlju me jedino vezuje ćerkin grob

Društvo -
Pitao sam advokata, rekao mi je: Razmisli, sa državom je malo ko izašao na kraj. Trebaju nam jaki dokazi, a i to nije sigurno za dobijanje postupka, kaže Milanko Tadić

GUČA - Milanko Tadić, otac preminule šesnaestomesečne Nikoline, kaže da je poražen izveštajem komisije koja je utvrdila da nije bilo propusta lekara i medicinskog osoblja u slučaju njegove ćerke.

Šesnaestomesečna Nikolina Tadić tokom igre je progutala zrno pasulja i preminula od posledica gušenja. Roditelji tvrde da u sanitetu koji ju je prevozio od Guče do bolnice u Čačku nije bilo kiseonika.

"Vrana vrani oči ne vadi! Imaju li savesti? Pomisle li kako je meni kad svaki čas očekujem da se Nikolina pojavi, kad uđem u njenu sobu, a tamo nema nikoga? Sklonio sam sina i ženu kod rodbine. Ne znam šta da mu kažem, što nema seke", ogorčen je nesrećni otac.

"Za Guču, a i za ovu zemlju me još jedino vezuje grob moje ćerkice. Kakva je ovo zemlja? Pitao sam advokata, rekao mi je: Razmisli, sa državom je malo ko izašao na kraj. Trebaju nam jaki dokazi, a i to nije sigurno za dobijanje postupka", kaže Milanko i dodaje da nema ni novca da plaća advokate.

"Pomogli su mi malo ljudi iz mog Kombinata, a opština ništa. Došli su, doduše, odmah da naplate grobno mesto", kaže Milanko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track