OTAC UBIJENE DEVOJKE: Pistorijus će patiti ako laže

OTAC UBIJENE DEVOJKE: Pistorijus će patiti ako laže

Ostali sportovi -
Beri Stenkamp je kazao da će Pistorijus patiti sam ako je lažna njegova tvrdnja da je slučajno ubio devojku

JOHANEZBURG- Otac pokojne Reve Stenkamp rekao je danas da će legendarni paraolimpijac Oskar Pistorijus morati da živi sa svojom savešću ako bude lagao o tome kako je ubio svoju devojku.

Beri Stenkamp je kazao da će Pistorijus "patiti sam" ako je lažna njegova tvrdnja da je slučajno ubio devojku. On je istakao da će jednog dana možda moći da oprosti Oskaru ako ovaj sportista govori istinu.

Pistorijus, kome su amputirane obe noge, u petak je uz kauciju od 113.000 dolara pušten da se brani sa slobode. On se tereti za ubistvo s predumišljajem. Suđenje će početi 4. juna, a Pistorijus će morati da preda pasoš, ostalo oružje koje poseduje i bez odobrenja neće moći da napušta Pretoriju.Pored toga, neće se vratiti u kuću u kojoj se dogodilo ubistvo.

Pistorijus je 14. februara s četiri metka pogodio svoju devojku Rivu Stenkamp i potom je optužen za ubistvo s predomišljajem. Posle hapšenja izjavio je da se uplašio, jer je mislio da je lopov u kući i da je zato pucao u zaključana vrata kupatila.

Južnoafrikanac je osvojio mnogo medalja na paraolimpijskim igrama, a u Londonu 2012. učestvovao je u štafeti 4x400 metara i tako postao prvi paraolimpijac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track