TRAGEDIJA NA IBARSKOJ: Otac Vlade Divca poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Nesreća kod Ovčar Banje

TRAGEDIJA NA IBARSKOJ: Otac Vlade Divca poginuo u saobraćajnoj nesreći!

Crna Hronika -
Automobil kojim je najverovatnije upravljala Radmila Divac (72) udario najpre u stub, a zatim sleteo s puta i nekoliko puta se prevrnuo. Milenko Divac (77) izdahnuo u čačanskoj bolnici

ČAČAK - Velika tragedija.Milenko Divac (77), otac Vlada Divca, proslavljenog srpskog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Međuvršje kod Ovčar Banje, nedaleko od manastira Vavedenje.

Vlade sa ocem Milenkom u porodičnoj kući u Prijepolju
Vlade sa ocem Milenkom u porodičnoj kući u Prijepolju

Ortopedske povredeU ovom udesu Divčeva majka Radmila (72) zadobila je teže ortopedske povrede i zbrinuta je u čačanskoj bolnici. Do zaključenja ovog broja njeno stanje je bilo stabilno i nije bila životno ugrožena. Kako nezvanično saznajemo, Milenko i Radmila u trenutku sudara putovali su u Prijepolje iz Kraljeva, gde su bili na božićnom porodičnom okupljanju.

Milenko Divac
Milenko Divac

Naglo skretanje udesno

- Prema prvim informacijama, vozilom je upravljala Radmila, budući da Milenko već godinama nije seo za volan. Uviđajem je utvrđeno da je „golf“ u kojem su bili supružnici Divac nedaleko od manastira Vavedenje naglo skrenuo udesno i udario u metalni stub sa saobraćajnim znakom, a zatim sleteo s puta i nekoliko puta se prevrnuo - rekao je izvor Kurira.Nezvanično, supružnici su bili svesni pošto su izvučeni iz smrskanog „golfa“, koji je posle prevrtanja završio na krovu, ali Milenku je naglo pozlilo na putu do bolnice.- Po dolasku u bolnicu pokušali su da ga reanimiraju, ali Milenko je, nažalost, preminuo. Sumnja se da je smrtan ishod uzazvalo i to što je imao ugrađeni bajpas - rekao je za Kurir izvor iz istrage.

Trenutak nepažnje bio koban za Vladovog oca... Milenko i Radmila Divac
Trenutak nepažnje bio koban za Vladovog oca... Milenko i Radmila Divac

Dr Miroslav Sretenović, portparol čačanske bolnice, juče je potvrdio za Kurir da je, kako je rekao, M. D. primljen s teškim povredama, od kojih je ubrzo izdahnuo.- R. D., koja je bila saputnik u kolima, takođe je zadobila teške povrede, ali nije životno ugrožena, povrede su ortopedske - potvrdio je dr Sretenović.Magla otežavala vožnju

Do nesreće je došlo kod manastira Vavedenje
Do nesreće je došlo kod manastira Vavedenje

Policija je odmah po prijavi o teškoj nesreći izašla na mesto događaja i obavila uviđaj.- Zasad ne možemo da govorimo o uzrocima koji su doveli do saobraćajne nesreće. Pretpostavljamo da je loša vidljivost zbog magle na tom delu puta razlog što je vozilo s roditeljima proslavljenog košarkaša udarilo u stub, a istraga će utvrditi i eventualni ljudski faktor - rekao je izvor Kurira.

D. ČEKOVIĆ - Z. ŠAPONJIĆ

Ne odgovara na pozive

Vlade zanemeo od bolaReporteri Kurira pokušavali su da stupe u kontakt sa slavnim košarkašem, ali on se do zaključenja ovog broja Kurira nije odazivao na naše pozive. Nezvanično saznajemo da se Vlade, nakon što je čuo za nesreću, javio samo jednom svom prijatelju, kojem je rekao da mu je otac kritično i da su male šanse da preživi!

Insert iz filma "Nekad braća", u kojem Vlade Divac posećuje rodno Prijepolje i kuću svojih roditelja

http://www.youtube.com/watch?v=dpgSU88JFvQ
http://www.youtube.com/watch?v=iGyWceNkhQA

Prijepolje žali za MilenkomPrijepoljem se kasno sinoć kao munja proširila vest o smrti Milenka Divca, koga u ovom gradu pamte kao dugogodišnjeg sekretara Komiteta i direktora preduzeća „Svetlost“, odakle je i otišao u penziju.- Bio je tih i miran čovek, pravi gospodin. Ponosan na Vlada, ali njegova slava ga nije promenila. Ostao je skroman i povučen do poslednjeg dana. Divci su stara, ugledna familija, jedna od najbrojnijih u prijepoljskom kraju - rekle su sinoć komšije za Kurir i dodale da je Milenko poslednjih godina vreme često provodio na porodičnom imanju u Ivanju pokraj Prijepolja. Prema rečima jednog prijatelja bračnog para Divac iz Prijepolja, i Radmila je odavno u penziji, a radila je u razvojnom delu FAP.- Zajedno s Milenkom provodila je mirne penzionerske dane. Nedavno su kupili „golf 5“ i eto šta im se desilo. Često su putovali za Kraljevo i Beograd i Radmila je veoma dobro poznavala put na kojem se desila tragedija. Ne znam šta je pošlo po zlu i dovelo do udesa - rekao je za Kurir prijatelj Divčevih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track