Skandal: Sraman napis na Fejsbuku
Foto: Kurir štampano

Ostaje bez radnog mesta

Skandal: Sraman napis na Fejsbuku

Društvo -
MUP osudio postupak Počuče, koji je pozvao navijače da se ujedine i napadnu Žene u crnom

BEOGRAD - Neprimereno ponašanje!Radomir Počuča, portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije, najverovatnije će dobiti otkaz zbog toga što je na svom Fejsbuk profilu pozvao huligane da linčuju pripadnice nevladine organizacije Žene u crnom!Udaljen s poslaUz vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, Počuča je napisao da obeležavanje zločina ne bi trebalo da se održi.- Gospodo huligani, Delije, Grobari, Radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe, a veliki ste rodoljubi, udružite se i podelite po pi. ki onome kome treba da se podeli po pi. ki - napisao je on.MUP je najoštrije osudio postupak portparola PTJ, a Vanja Vukić, državni sekretar u tom ministarstvu, istakao je da Počuči ugovor sa MUP neće biti produžen.- Počuča je svoj stav izneo na privatnom Fejsbuk profilu, ali ministarstvo najoštrije osuđuje njegov postupak. Njegov ugovor o delu ističe u aprilu i on najverovatnije neće biti produžen - rekao je Vukić.Od Počučinog u najmanju ruku neprimerenog komentara ogradila se i komanda PTJ, kao i njeni pripadnici. Protiv njega je odmah pokrenut disciplinski postupak i on je udaljen s posla do okončanja postupka.- Ni mi ne možemo da verujemo da je uradio nešto tako i svi ga osuđujemo zbog toga. Jasno je da će za to morati da snosi posledice. Time je narušio teško građeni ugled jedinice koja je poznata po izvršenju najtežih zadataka u borbi protiv kriminala i terorizma. Inače, on je saradnik jedinice i potpisao je ugovor o delu na šest meseci. Povodom toga je juče ujutru dao izjavu koja je prosleđena MUP Srbije - navodi naš sagovornik blizak toj jedinici.Podnose krivične prijaveStaša Zajović, koordinatorka Žena u crnom, rekla je da će podneti krivične prijave i da će kontaktirati s predstavnicima međunarodih mreža za ljudska prava.(M. I. - NA. S.)

Kako se Počuča branioTO JE BILA IRONIJARadomir Počuča juče se nije javljao na mobilni telefon. Njemu je, kako saznajemo, zabranjeno da daje izjave bez odobrenja MUP Srbije.- Kad su ga u jedinici pitali zbog čega je pisao nešto takvo, rekao je da nije pozivao na linč i da nije mislio ozbiljno, nego je to više bila ironija - kaže naš izvor iz MUP.

Zaštitnik građanaPOKRENUTI POSTUPAKReagovao je i Saša Janković, zaštitnik građana.- Očekujem da će MUP utvrditi autentičnost tog Fejsbuk naloga. Ako se ispostavi da je zaista reč o njihovom pripadniku i da je on napisao to što je napisao, da će bez odlaganja biti pokrenuti krivični i disciplinski postupak - rekao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track