OTKRIO GA FEJSBUK: Pijan pre 45 godina zgazio devojčicu

Okončano skrivanje dugo 45 godina

OTKRIO GA FEJSBUK: Pijan pre 45 godina zgazio devojčicu

Planeta -
Zahvaljujući postu penzionisanog detektiva na Fejsbuku Daglas Parkherst je otkriven kao čovek koji je pre 45 godina zgazio devojčicu Keroli Sejdi Ešbi (4)

NJUJORK - Daglas Parkherst (62) iz Osvega u Njujorku identifikovan je kao vozač koji je pre 45 godina pobegao sa mesta nesreće kada je pregazio devojčicu Keroli Sejdi Ešbi (4).

Sejdi je zajedno sa sestrom i rođakom prelazila ulicu u Fultonu na Noć veštica, 1968. godine, vraćajući se iz prodavnice gde su kupovale sveće za 15. rođendan njene sestre, kada je na nju naleteo automobil i pobegao.

Zahvaljujući postu penzionisanog detektiva na Fejsbuku, otkriven je čovek koji je prilikom ispitivanja slagao policiju u vreme istrage i krio se od pravde više od četiri decenije.Parkherst, međutim, ne može biti optužen jer je slučaj zastareo.

Policija ga je u vreme kada se desila nesreća ispitivala jer je mislila da je učestvovao u drugom saobraćajnom udesu te iste noći. On je to potvrdio, ali je rekao da se to dogodilo u obližnjem gradiću Volniju, i da je, zapravo, udario u saobraćajne stubove.

Policija ga nije ponovo ispitivala iako se tragovi na njegovom automobilu nisu poklapali sa njegovom izjavom da je udario u stubove.Slučaj je ponovo postao aktuelan kada je penzionisani poručnik Ras Džonson postavio detalje o događaju na fejsbuk stranici istorije grada Fultona.

Bivša stanovnica Fultona, koja danas živi na Floridi, videla je post i javila se policiji sa novim informacijama. Žena je ispričala da joj se posle nesreće obratio član porodice Parkherst i zatražio da izjavi da je za Noć veštica bila sa Daglasom i njegovim bratom. Iako joj nikad nisu rekli zbog čega su tražili alibi od nje, ona je posumnjala da to ima veze sa malom Sejdi.

Policija je posle njene prijave obavila nekoliko ragovora sa Parkherstom i on je na kraju priznao da je te noći popio nekoliko piva, da se vozio sa bratom koji je spavao na zadnjem sedištu i da je u jednom trenutku „nešto pregazio“.

Pomislio je da je zgazio životinju, rekao je policiji i priznao da je lagao kada su ga pre 45 godina pitali za nesreću.Automobil kojim je zgažena devojčica ostavio je u dvorištu kod svoje sestre, gde i danas stoji okrenut naopako i potpuno je istrulio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja