OTKRIVENA FORMULA: Ljubav je računica, budite matematičari
Foto: Thinkstock

Saznajte

OTKRIVENA FORMULA: Ljubav je računica, budite matematičari

Pop kultura -
Neki od vrhunskih matematičara su osmislili komplikovane, ali precizne formule, koje sa lakoćom otkrivaju neke od največih tajni ljubavi

Ako ste se oduvek pitali kada i kako da pronađete srodnu dušu ili koje je idealno vreme za veridbu, naučnici su vam olakšali posao. Neki od vrhunskih matematičara su osmislili komplikovane, ali precizne formule, koje sa lakoćom otkrivaju neke od največih tajni ljubavi.

Idealne godine za veridbu

Formula: L= (n-p) * 0,368 + pNaučnici su uz pomoć komplikovane jednačine došli do konstante od 0,368 koja se koristi u jednostavnijoj računici za otkrivanje idealnih godina za vedibdu.

Varijable:L = Rezultat, tj. idealne godine za veridbun = Do kada najkasnije želite da se udatep = Od koje godine ste počeli da tražite potencijalnog životnog partneraIako ova formula ne garantuje stopostotni uspeh, to nije slučaj ni sa tradicionalnom veridbom. Prilikom računice ne zaboravite da prvo pomnožite razliku iz zagrade, a onda to saberete sa p.

Kako da pronađete idealnog partneraAmerička matematičarka Meril Flad je osmislila jednostavnu i statističku strategiju uz pomoć koje, tvrdi ona, povećavamo sebi šansu da se udamo za idealnog partnera.

Ako se ne udate za prvog partnera sa kojim se zabavljate, nego za prvog sledećeg koji je bolji od njega, povećaćete sebi šansu za pronalaženje srodne duše za 11 procenata. Ali, optimalna strategija podrazumeva da se udate za onog partnera koji je bolji od prvih 15 partnera koje ste imali. Ona predlaže da tih 15 partnera “isprobamo” do 27,5 godina, a onda da se udamo za prvog sledećeg koji je bolji od prethodnih - tako povećavate šansu za neverovatnih 38 procenata.

Koliko će trajati vezaFormula: L = 8 + 5Y - 2P + 9Hm +3Mf + J - 3G - 5(Sm - Sf)2 + I + 1,5C

Varijable:L = Rezultat, tj. predviđeno trajanje vaše veze izraženo u godinamaY = Broj godina koliko se partneri poznaju pre nego su započeli ozbiljnu vezuP = Broj prethodnih partnera oba partnera (zbrojen zajedno)Hm = Koliko je muškarcu važna iskrenost u veziMf = Koliko su ženi važne finansije u veziJ = Zbir koliko je humor u vezi važan za oba partneraG = Zbir koliko je partnerima (oboma) važan izgledSm = Koliko je muškarcu važan seks u veziSF = Koliko je ženi važan seks u veziI = Zbir koliko je obojici partnera važan dobar odnos s roditeljimaC = Zbir koliko su partnerima važna deca (postojeća i buduća)Svaka varijabla (izuzev one o broju partnera i trajanju veze) se vrednuje od 1 do 5 (1 je uopšte, a 5 je vrlo važno)

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track