Otvoren 40. međunarodni sajam građevinarstva
Foto: Tanjug

Beogradski sajam

Otvoren 40. međunarodni sajam građevinarstva

InfoBiz -
Ministar građevinarstva Velimir Ilić rekao je na otvaranju sajma da je loša privatizacija najviše pogodila građevinske i putarske firme i izrazio nadu da će situacija biti bolja nakon donošenja novog zakona o stečaju, ali i najavljenih ulaganja u infrastrukturne projekte u zemlji, poput Južnog toka ili Beograda na vodi

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu danas je počeo 40. međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE) na kojem se predstavlja oko 500 izlagača iz 22 zemlje.

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić rekao je na otvaranju sajma da je loša privatizacija najviše pogodila građevinske i putarske firme i izrazio nadu da će situacija biti bolja nakon donošenja novog zakona o stečaju, ali i najavljenih ulaganja u infrastrukturne projekte u zemlji, poput Južnog toka ili Beograda na vodi.

On je podsetio i da je prošle godine u Srbiji 2013. skopljeno ugovora za izgradnju građevinskih objekata u vrednosti od tri milijarde evra, ali je ocenio da to nije bilo dovoljno da se zaposle svi građevinari.

Ilić je kazao da se zahvaljujući najavi stranih kredita i koncesija za gradnju situacija ipak polako popravlja, iako ne onoliko brzo i u onom obimu u kome je on očekivao.

Na sajmu, koji će trajati do 12. aprila, svoje proizvode iz raznih oblasti građevinarstva predstaviće izlagači iz Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH, Češke, Austrije, Novog Zelanda, San Marina, Turske, Rusije, Poljske i Italije.

Uz projektovanje i inženjering, biće izložene mašine za obradu stakla, stolariju, građevinsku mehanizaciju i kompjuterske softvere.

Udruženje "Srpske kuće", najavilo je da će u saradnji s Ministarstvom građevinarstva i urbanizma u hali 4 predstaviti tipske projekte za izgradnju kuća u tradicionalnim stilovima.

U sklopu sajma je povodom jubileja, otvorena i izložba o istorijatu sajma građevinarstva u Beogradu pod nazivom "Godine za nama" u hali 2, koja obuhvata period od 1975. godine do danas.

Sajam će se odvijati u svih šest hala, kao i na otvorenom prostoru, a posetioci će moći da prisustvuju i stručnim skupovima i predavanjima.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 19.00, osim subote kada će sajam raditi do 17.00. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, a ulaznica za sve dane sajma je 900 dinara, dok parking košta 200 dinara po satu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track