Počelo ludilo u Guči

Počelo ludilo u Guči

Stars -
Sabor trubača u Guči otvorila je jutros, u 10 sati, operska diva Radmila Bakočević, koja je i domaćin Sabora, himnom manifestacije "Sa Ovčara i Kablara", a u pratni trubačkog orkestra Gorana Rankovića

Ne propustite...

Juriiiiiiš, svi u Guču!

GUČA - Sabor trubača u Guči otvorila je jutros, u 10 sati, operska diva Radmila Bakočević, koja je i domaćin Sabora, himnom manifestacije "Sa Ovčara i Kablara", a u pratni trubačkog orkestra Gorana Rankovića.

Zastavu je svečano podigao Dragan Gligorijević, direktor Međunarodnog centra za unapređenje turizma, a dobrodošlicu prisutnima je poželo i predsednik Saborskog odbora i opštine Lučani Mladomir Sretenović.

"Deo mene nikada nije otišao odavde. Iako sam postala građanin sveta, nikada nisam prestala da budem dete Dragačeva", kazala je Bakočevićeva.

Ona je dodala da ovaj sabor predstavlja "dušu jedne regije, dušu jednog naroda", istakavši da je od prvog takmičenja koje je održano 1961. godine Sabor dobio okvire jednog velikog međunarodnog, muzičkog događaja.

Bakočevićeva je otkrila novu ploču na spomeniku trubaču, koju je poklonila "Karić fondacija".

Prema rečima organizatora, Sabor trubača u Guči je jedan od događaja koji našu zemlju čine jedinstvenom na kulturološkoj i turističkoj mapi sveta, a "svetkovina trube" Srbiju promoviše u najboljem svetlu, kao zemlju optimizma, veselja i iskrenog gostoprimstva

Tradicionalni 52. Dragačevski sabor trubača u Guči trajaće do 12. avgusta, okupiće 50 trubačkih orkestara, a organizatori očekuju više od pola miliona posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track