LOKALNI IZBORI: U Odžacima glasalo 63,43 odsto, u Kostolcu 47,41 odsto birača

Zatvorena birališta

LOKALNI IZBORI: U Odžacima glasalo 63,43 odsto, u Kostolcu 47,41 odsto birača

Politika -
U Kostolcu i na Voždovcu glasanje je prošlo bez nepravilnosti, dok je na biračkim mestima u mesnim zajednicama Bački Gračac i Bogojevo u opštini Odžaci ranije intervenisala policija zbog tuče

SRBIJA - Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

20.00 - Zatvorena birališta u sve tri opštine...U Odžacima do 19 časova glasalo 63,43 odsto birača.

19.00 - Na lokalne izbore u opštini Kostolac do 17 sati izašlo je 47, 41 odsto upisanih birača, što znači da je do tada glasalo 5.487 birača, izjavio je Tanjugu predsednik opštinske Izborne komisije Milojko Lalić.

18.00 - Prema podacima iz Izbornog štaba Spske napredne stranke na lokalne izbore u Odžacima do 18 sati izašlo 58,94 odsto birača.

17,30 - Raste izlaznost u Odžacima, tako je do 17 sati glasalo 55,5 odsto birača.

16.00 - Na izbore u opštini Kostolac do 15 sati izašlo je 4.274 birača, odnosno 36,9 odsto, izjavio je predsednik izborne komisije Milojko Lalić.

15.00 - Na lokalnim izborima u opštini Odžaci do 15 sati je glasalo 44 odsto birača, na biračkim mestima četiri i pet izbori su nastavljeni, posle jednosatnog prekida, pošto je policija procenila da je stanje bezbedno, rekao je predsednik opštinske izborne komisije Danilo Šćepanović.

14.00 - Novinari i snimatelji televizija B92 i Prva fizički su napadnuti dok si snimali incidente na glasačkim mestima u opštini Odžaci u Vojvodini. Policija koja je okružila novinarske ekipe i tako ih zaštitila. Pored Jovane Štetin, napadnut je i snimatelj TV-B92 Dejan Goljevac, kao i novinarka i snimatelj TV Prve, Biljana Gavrić i Lazar Vukadinović.

13.00- Na lokalnim izborima u Kostolcu do 13 sati glasalo je 3.015 građana, odnosno 26,05 odsto od ukupnog broja birača, izjavio je predsednik izborne komisije u tom gradu Milojko Lalić.

Lalić je rekao da je to uobičajen odziv u toj opštini i izrazio uverenje da će do kraja dana odziv biti iznad 50 odsto. Predsednik izborne komisije u Kostolcu dodao je da nisu prijavljene nikakve nepravilnosti u glasanju.

Pravo glasa u Kostolcu ima 11.573 građana, radi 11 biračkih mesta, od čega sedam u Kostolcu i četiri u seoskim sredinama. Na izborima u toj opštini učestvuju liste Srpske napredne stranke, Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Liberalno-demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

Oko 13 časova na biračkom mestu u Bogojevu izbio je incident sa tučom... Situacija se smirila tek posle intervencije policije

Glasanje na biračkim mestima br. 4 i 5 u Bačkom Gračacu prekinuto je na sat, jer se desio incident u kojem je povređena aktivistkinja SNS, koja je prebačena u bolnicu... Ispred biračkih mesta je pojačano prisustvo policije, a ima i dosta građana.

Član opštinske izborne komisije Vesna Petković rekla je da je do 11 sati u opštini Odžaci izlaznost bila 20,4 odsto.Ona je ujedno apelovala na birače, posebno u Bačkom Gračacu, da smire strasti.

U opštini Kostolac do 11 casova na birališta je izašlo 1.881 građana, što je 16 odsto od ukupnog broja birača, rekao je predsednik izborne komisije Milojko Lalić.

Podsetimo, Biračka mesta u beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu, gde se danas održavaju lokalni izbori, otvorena su u sedam časova.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.Kada je reč o broju glasača, na Voždovcu 156.962 građanina imaju biračko pravo, u Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000.Na Voždovcu, čija Skupština opštine ima 56 odbornika, ima 86 biračkih mesta.

Na voždovačkim izborima "nadmeću se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".Na Voždovcu nastupaju i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".Građani Kostolca glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaju i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.Na izborima učestvuju liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se bira 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači su "raspoređeni" na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači mogu da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe gracjana Zadružni blok i LDP-a.

http://www.youtube.com/watch?v=5qFYhLw0HgY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track