Otvorena kancelarija za starije osobe u Novom Sadu
Foto: Tanjug

Reorganizacija gradske uprave

Otvorena kancelarija za starije osobe u Novom Sadu

Srbija -
Usluge kancelarije moći će da koriste penzioneri i stariji od 65 godina i najavio da će se odmah krenuti u projekat otvaranja i kancelarije za zdravlje

NOVI SAD - Kancelarija za starije osobe otvorena je danas u Novom Sadu, čime je taj grad postao jedina lokalna samouprava u Srbiji koja poseduje tu službu.

Cilj otvaranja kancelarije za starije osobe je okupljanje i saradnja svih udruženja i organizacija na nivou grada koji pružaju pomoć osobama starije životne dobi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na otvaranju kancelarije da se ne radi o "gomilanju administracije", već o reorganizaciji Gradske uprave, koja bi trebala da obezbedi otvoreniji, brži i efikasniji način komunikacije gradske administracije sa Novosađanima.

Vučević je kazao da će usluge kancelarije moći da koriste penzioneri i stariji od 65 godina i najavio da će se odmah krenuti u projekat otvaranja i kancelarije za zdravlje. Koordinatorka kancelarije za starije osobe Jadranka Novakov rekla je da otvaranjem ovakvih službi Novi Sad želi da bude lider u regionu po inovativnom planiranju života starijih osoba, kojih u Novom Sadu ima oko 70.000.

"Vojvodinu odlikuje najstarije stanovništvo i taj trend je u porastu, pa upravo organizovanje, unapređenje i inovativnost u oblasti brige o starima treba da bude cilj delovanja institucija u budućnosti", rekla je Jadranka Novakov. Radno vreme kancelarije za starije osobe, koja se nalazi u prizemlju Gradske kuće, biće od 7.30 do 15.30 svakog radnog dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track