Otvorena Srpska matematička olimpijada
Foto: Beta

Program Energija znanja

Otvorena Srpska matematička olimpijada

Društvo -
Najbolji matematičari Srbije, njih 36 danas su gosti NIS-a i nama je zaista čast da imamo tako mlade i pametne goste, izjavila je Snežana Lakičević

NOVI SAD - Srpska matematička olimpijada danas je svečano otvorena u poslovnoj zgradi Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, u okviru čijeg se programa "Energija znanja" i održava to takmičenje najboljih učenika matematičara u Srbiji.

Pet najbolje plasiranih takmičara postaće članovi matematičke olimpijske reprezentacije Srbije koja će našu zemlju predstavljati na Svetskoj matematičkoj olimpijadi koja će se ove godine održati u junu u Južnoj Africi.

"Smatramo da investiranje u prirodne nauke i potsticanje razvoja prirodnih nauka predstavlja budućnost za ovu generaciju, svakako i za Naftnu industriju Srbuije. Mnogi od ovih takmičara imaće šansu da jednog dana postanu naše kolege, a naša želja je da na tom njihovom putu ostvarivanja njihovih ambicija i ciljeva u osvajanju naučnih dostignuća NIS bude njihov partner", kažala je Lakičević, dodajući da NIS u ovom trenutku daje više od 60 stipendija za srednjoškolce i studente.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track