OVAKO SE PRAVI ALBUM ZA MUNDIJAL: Zavirite u carstvo sličica

Zanimljivosti

OVAKO SE PRAVI ALBUM ZA MUNDIJAL: Zavirite u carstvo sličica

Brazil 2014 -
Na putu do navijača sličice prolaze put od novinara, preko fotoreportera do dizajnera, koji kreiraju njihov izgled, kao i izgled albuma

Približava se početak Svetskog prvenstva, a pre nego što na Mundijalu od 12.juna do 13. jula budemo uživali u majstorijama najboljih fudbalera planete, mnogi od nas se zagrevaju sakupljanjem sličica sa likovima učesnika Mundijala.

Još od 1970. godine, od kada Panini pravi albume posvećene po mnogima najvećem sportskom događaju na planeti, teži se što raznovrsnijem, maštovitijem, informacijama bogatijem albumu, koji će ljubitelje fudbala uvesti u takmičenje koje sa nestrpljenjem očekuju. Zato Panin tokom izrade albuma angažuje specijalizovane sportske novinare, koji prate fudbal,koji informacijam daju albumu na sadržini, fotoreportere, ali i dizajnere, koji osmišljavaju izgled svake od stranica.

Tokom izrade sličica javlaju se različiti problemi. Prvi je što su Savezi dužni dsa spisak fudbalera na koje računaju za Mundijal dostave u februaru, pa se dešava da nekih igrača uopšte nema (kao Italijana Tota Skilaćija, najboljeg strelca SP 1990. godine), a neki su tu, iako iz raznih razloga nisu u timu.

Drugi problem su sponzorski ugovori. Mnoge ekipe imaju poseban vid ugovora za dresove, pa su sličice u opremi, koja se razlikuje od one koja se nosi na utakmicama, ili se na njima, kao na primer kod Engleza ne vidi grb. Album obično ima oko 600 sličica (aktuelni 637), a po kalkulacijama da biste popunili potrebno je da kupite oko 4.500 sličica.

http://www.youtube.com/watch?v=URKxRa2XjPE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track