OVO BRINE ATLETIKO: Ako da prvi gol, Murinjova ekipa pobeđuje
Foto: Beta Ap

Ubedljivi Portugalac

OVO BRINE ATLETIKO: Ako da prvi gol, Murinjova ekipa pobeđuje

Fudbal -
Portugalski stručnjak disciplinu u svojim timovima dovodi do perfekcije

Atletiko Madrid večeras ima težak zadatak. Madriđani u revanš meču polufinala Lige šampiona gostuju Murinju i Čelsiju na "Stamford Bridžu", nakon 0:0 u prvom meču igranom u Španiji.

Menadžer Čelsija je žestoko kritikovan nakon prvog meča u kojem je defanzivnom taktikom ubio draž utakmice, ali i uspeo da ne primi gol na teškom gostovanju.

Sada se situacija okrenula, Atletiko nije uspeo da pobedi kod kuće, pa mu je sada za prolaz neophodno da ne izgubi u Londonu. Žoze Murinjo igra neverovatno sa svojim timovima na domaćem terenu, na 457 ligaških mečeva sa 6 različitih klubova, samo je 9 puta poražen kada je poveo sa 1:0, dok je samo 3 puta poražen kada je njegov tim vodio na poluvremenu.

Drugim rečima, ukoliko Čelsi postigne prvi gol večeras, Atletiko Madrid će imati neverovatno težak zadatak. Jedina olakšavajuća okolnost za Špance je činjenica da bi im bilo koji remi osim 0:0, garantovao prolaz zbog gola u gostima, ali to je Murinjov Čelsi, ekipa kojoj je teško dati gol, makar napadali svih 90 minuta.

Evo pomenute statistike Portugalca:

Murinjova statistika, Foto: Printscreen
Murinjova statistika, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track